La fiecare întâlnire cu reprezentanţi ai Netflix (nu vă gândiţi că au fost aşa multe, doar vreo 2-3) s-a ridicat problema conţinutului românesc, şi de fiecare dată răspunsul a fost acelaşi (citez din memorie) „suntem interesaţi de orice conţinut video cu putenţial de difuzare cel puţin la nivel regional sau continental, indiferent de ţara din care provine”.

Mereu am considerat că este un răspuns desprins din manualul de PR, însă iată că avem primul film românesc încărcat pe platformă. Ghinionistul (Unlucky) este un film regizat de Iura Luncaşu, o comedioară apărută în 2017, în care joacă Vlad Logigan, Gheorghe Visu, Sânziana Tarţa şi alţi actori tineri.

Probabil că este un prim test al celor de la Netflix, sau poate că mai sunt ascunse şi alte filme româneşti de care nu ştim încă. Cert e că interesul există, iar pe măsură ce numărul de abonaţi creşte, sunt convins că am putea avea parte şi de un serial românesc pe platforma de streaming.

Plus că, în curând va fi nevoie să crească procentul de producţii europene în mixul pe care îl primesc cetăţenii UE, prin urmare va fi nevoie de o infuzie de conţinut, preferabil (şi) la preţuri accesibile. E clar că n-o să primim vechituri, aşa că ne putem aştepta la filme ceva mai noi, care nu au rupt gura târgului.

Apropo, dacă vreţi să vedeţi nişte filme româneşti, ştiţi că aveţi platforma Cinepub la dispoziţie, da? Sunt pe acolo şi animaţii, şi scurt metraje, chiar şi documentare.

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu