Am primit în teste un Playstation Classic, acest rezervor nesfârşit de nostalgie lansat de Sony la finalul anului trecut. PS Classic e o reeditare a primului PlayStation, lansat în 1994. Spre deosebire de versiunea de atunci, consola de acum e de mici dimensiuni şi vine cu două controllere clasice + o selecţie de 20 de jocuri care au făcut istorie.

E clar un pachet menit să le trezească amintiri celor trecuţi de 30 de ani, care la vremea aia, la finalul anilor ’90 şi începutul anilor 2000, descopereau o nouă lume a jocurilor odată cu apariţia PlayStation. 

Însă pe cât de revoluţionară era treaba pe vremea aia, pe atât de antică pare acum. De-aia au şi pus limită de vârstă 18 ani, nu cred că sunt chestii prea violente prin jocuri, însă nimeni nu vrea să le arate copiilor din ziua de azi ce ne jucam noi când eram de vârsta lor. Cred că ţi-e şi ruşine să îţi dai seama că te entuziasmai la nişte chestii 2D, iar atunci când apărea ceva 3D (sunt şi prin selecţia asta de jocuri) cădeai în fund de admiraţie.

Probabil că aşa vor spune şi nepoţii generaţiei actuale, „hăhă, pe vremea aia exista doar 4k? nimic senzorial, nu simţeaţi nici măcar mirosul? n-aveaţi decât un VR aflat în primii ani de dezvoltare?”.

Pe lângă grafică, care este foarte basic, tot ce ţine de gameplay mi s-a părut incredibil de greu. Efectiv nu pricep cum reuşeam să ne jucăm ore întregi controlând o maşină sau un personaj doar din săgeţi. Şi mai eram şi foarte buni la chestia asta!

Micul Alex de acum 20 de ani avea o dexteritate mult superioară celui de azi, altfel nu cred că s-ar fi chinuit cu aşa ceva. 

E şi un mod în care îţi aduci aminte că trebuie să apreciezi mai mult nivelul la care au ajuns producătorii de jocuri şi cât de mult a evoluat tehnologia care le permite să ruleze respectivele jocuri. Vorbim de zeci de mii de oameni care au lucrat vreme de 20 de ani ca să ajungem aici. Poate chiar sute de mii de ingineri pricepuţi.

E clar un cadou interesant pentru un gamer trecut de 30 de ani, dar nu vă imaginaţi că va deveni o consolă pe care vă veţi juca prea des. 

Cât despre tineri, pentru ei ar putea fi o pedeapsă. N-ai fost cuminte? Îţi luăm consola PS4 şi îţi dăm un PS Classic, să te joci GTA 1 şi să vezi cum arată greutăţile vieţii!

În rest, e o bestială capsulă a timpului, am trecut cu plăcere prin fiecare joc încercând să-mi aduc aminte dacă am jucat ceva asemănător pe PC.

Lista completă de jocuri

Battle Arena Toshinden
Cool Boarders 2
Destruction Derby
Final Fantasy VII
Grant Theft Auto
Intelligent Qube
Jumping Flash
Metal Gear Solid
Mr. Driller
Oddworld: Abe’s Oddysee
Rayman
Resident Evil Director’s Cut
Revelations: Persona
R4 Ridge Racer Rype 4
Super Puzzle Fighter II Turbo
Syphon Filter
Tekken 3
Tom Clancy’s Rainbow Six
Twisted Metal
Wild Arms

Cât costă

PlayStation Classic a fost lansat la preţul de 500 de lei în România, însă în perioada asta este la promoţie: 299 de lei.

E disponibil la toţi retailerii mari, găsiţi linkuri mai jos:

👉 Altex: https://bit.ly/2W9Kggm
👉 Media Galaxy: https://bit.ly/2MnfTyv
👉 eMAG: https://bit.ly/2W7EKuA
👉 Flanco: https://bit.ly/2HpuVou

PS: Fiţi pe fază, în curând o să anunţ un give-away cu acest PS Classic 🙂 Dar înainte de asta vine alt give away, tot gaming-related.

6 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu