in Politics

Nu-i aşa că aveaţi chef de nişte postaci?

Vin alegerile, aşa că se strâng rândurile pentru campanie. Asta înseamnă că se adună echipele de postaci, se pregătesc punctaje şi se fac calcule politice.

Ce mi se pare surprinzător e că de data asta nici nu se mai ascunde nimeni să admită existenţa acestor echipe de postaci.

Fostul jurnalist Cristian Zărescu, consilier al primarului sectorului 4, Daniel Băluță, va fi coordonatorul unui nou departament din organizația PSD București, un fel de „forță de reacție rapidă în online„. De aici.

Sigur, în mod oficial vor răspunde la întrebările oamenilor şi vor da replică la atacurile împotriva PSD. De fapt ştim cu toţii ce-o să se întâmple. Sute şi sute de postări, comentarii, totul la foc automat, ca să pară că poporul nu vrea cu Soroş, că ne fură străinii ţara etc.

Mecanismele astea funcţionează relativ simplu: se dau zilnic nişte punctaje, nişte subiecte care trebuie atinse, precum şi o listă de siteuri pe care trebuie să apară comentarii. Mă rog, varianta 2019 probabil că se referă şi la comentarii pe pagini de Facebook ale unor oameni importanţi, comentarii la care să se dea like cât mai mult.

Încă nu-mi dau seama de ce e totul la vedere, asumat, chestiile astea se făceau mult mai subtil la campaniile trecute. Erau create tot felul de mici partide la care erau angajaţi aceşti postaci, astfel încât să nu existe legături directe cu adevăraţii beneficiari.

În prim plan se discută despre USR, PLUS, PNL şi PSD, în timp ce treaba murdară ar fi fost alocată, după modelul vechi, altor formaţiuni, unele aproape anonime.

Cert e că o să vină iar valul de hate, o să ne certăm cu prietenii care nu votează, o să-i înjurăm pe vecinii care votează, dar cu PSD şi, în general, o să avem o stare de nervozitate permanentă. Nu că acum am fi mai fericiţi, cu alertele BiziDay care vin mai des decât copiii lui Cristi Borcea. Să ne pregătim psihic, începe campania.

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu