Homefresh e un serviciu de livrare de mâncare fondat în Timişoara de Ştefan Szakal (X3, e-spres-oh + altele). Diferenţiatorul este că nu-ţi livrează mâncarea gata făcută, ci îţi dau ingredientele porţionate perfect pentru 2 persoane şi adaugă nişte instrucţiuni ca s-o prepari tu.

În felul ăsta poţi să mănânci altceva în fiecare zi, vine comanda în cursul zilei dar o mănânci fresh, seara şi nici nu rămâi cu ingrediente în plus. Totul mai ieftin decât ai mânca la restaurant.

Dintre toate avantajele, cred că cel cu meniul diversificat este cel care poate convinge foarte multă lume. Sunt prin meniurile alea nişte reţete pe care nu cred că aş încerca să le gătesc în veci fără un astfel de ajutor. Sunt reţete la care ai nevoie de o mână de praz, sau de câteva boabe de mazăre, sau de 2-3 cartofi dulci.

De cele mai multe ori nu mergi la cumpărături cu un plan atât de bine stabilit în cap (trebuie să iau doi ardei graşi pentru mâncarea X, un fir de praz pentru mâncarea Y şi tot aşa). În schimb, dacă le primeşti pe toate la pachet, sigur vei găti respectivul fel de mâncare şi nici nu mai arunci ingredientele care rămân în plus.

Deocamdată Homefresh e în Timişoara şi a intrat recent pe piaţa din Cluj, abia aştept să vină şi în Bucureşti. Probabil că n-o să-mi comand zilnic, însă cel puţin o dată pe săptămână cred că e o variantă mai bună decât să iei o pizza sau un burger. Am tot auzit că se pregătesc şi pentru Bucureşti, au luat o finanţare de 250.000 de dolari la începutul anului, probabil că nu mai durează mult.