Ceea ce au reuşit francezii la Roland Garros este impresionant. În decurs de 12 luni au demolat cu totul fosta arenă Phillipe Chatrier şi au ridicat una nouă. Totul face parte din proiectul care va include şi un acoperiş începând cu anul viitor.

Schimbările sunt uriaşe, Chatrier este doar cireaşa de pe tort, însă au schimbat total una dintre zonele terenurilor secundare (cea din spatele arenei Suzanne Lenglen). Voi reveni cu mai multe fotografii în zilele următoare. Din păcate, acum s-au creat nişte culoare de trecere pe sub terenurile secundare, astfel încât se reduce la minimum interacţiunea dintre jucători şi public. Au cam dispărut ocaziile în care trece pe lângă tine vreun mare jucător, pe drumul spre un anumit teren.

Singura zonă “descoperită” a fost în acest an cea dintre Phillipe Chatrier şi centrul de presă, în care aveau loc conferinţele jucătorilor. Dacă stăteai acolo suficient de mult timp, puteai să-i fotografiezi pe Nadal, Federer, Serena sau Simona Halep.

Probabil că începând cu anul viitor o să dispară şi această oportunitate şi o să se piardă puţin din farmecul turneului.

Însă până atunci mai e foarte mult de muncă la tot complexul. Pe cât de mişto pare totul la prima vedere, pe atât de repezit e proiectul de fapt. Pe Chatrier chederele care susţin marginile de sticlă sunt prinse în şuruburi cam din 2 în 2. Pe la toaletele de pe Chatrier pare că a lucrat o echipă de români, iar culoarele au fie rigips, fie nişte pereţi dintr-o pânză mai groasă.

Dacă nu te uiţi atent, pare totul extrem de bine amenajat, însă la o privire mai atentă e clar că totul e super provizoriu. Cred că s-au concentrat în mare parte pe chestiile legate de acces şi de siguranţă. Într-adevăr, se intră şi se iese foarte repede pe Chatrier.