Michel Platini, fostul preşedinte al UEFA, a fost arestat miercuri dimineaţă şi interogat mai multe ore pe tema desemnării Qatarului ca organizator al Cupei Mondiale de Fotbal din 2022.

Ulterior, Platini a fost eliberat şi a declarat că se consideră nevinovat şi bla-bla.

Chestia asta nu e nicio noutate, eu unul nu înţeleg de ce a durat atât de mult până când s-a ajuns la aşa ceva. Au trecut aproape 9 ani de când s-a anunţat cine va găzdui Cupa Mondială din 2022. Iniţial a părut atât de aberantă decizia, încât se spunea că turneul va avea loc iarna, ca să fie nişte temperaturi mai decente acolo.

În principiu, temperatura în Qatar atinge în medie 35 de grade în iulie, iar maximele pot ajunge pe la 42 de grade. Să tot joci fotbal pe o vreme ca asta! Plus că nu e doar atât, e şi umiditatea, care am înţeles că e uriaşă.

Şi-atunci de ce s-a ales Qatarul? Pentru că s-au tras sfori, s-au uns toţi oamenii care ar fi trebuit unşi. Presa internaţională spune că Nicholas Sarkozy i-ar fi cerut lui Platini să pună umărul la alegerea Qatarului. În schimb, Franţa ar fi primit mulţi bani de la şeicii de pe acolo. Bine, nu Franţa neapărat, cât nişte francezi orientaţi.

Chestiile astea se ştiau, era super evident că nu există argumente logice pentru care să dai Qatarului un eveniment atât de important precum o Cupă Mondială. Nu aveau infrastructura necesară, e prea cald şi nici nu e un loc în care vrei să găzduieşti sute de mii de suporteri din lumea întreagă, toţi veniţi pentru alcool, fotbal şi femei.

Părerea mea e că nu se va ajunge să se joace acest Mondial acolo, mai ales dacă se dovedeşte în cel mult 1 an că s-au dat şpăgi pentru decizia asta. Aşa ar fi şi normal, plus că sunt o mulţime de ţări care au deja stadioanele pregătite şi care au concurat cu planuri pentru găzduirea evenimentului, tot ce ar trebui ar fi să le pună în aplicare foarte rapid.

Cât despre Platini, presupun că nu va ajunge la închisoare, însă e terminat ca om de fotbal.

2 comentarii. Leave new

  • Turneul chiar va fi îarna! 21 moiembrie-18 decembrie. Deci nu va mai fi problema cu temperaturile. Iar de renunțat nu se mai poate pentru ca ar însemna falimentul FIFA! Cand o tara primește organizarea, primeste si garanții financiare de la FIFA. Cine s-ar apuca sa bage miliarde in stadioane si infrastuctura ca apoi să vină cineva să le retragă organizarea? Singură dreptate este arestarea coruptilor si confiscarea banilor. Putina lume stie ca a fost nevoie de intervenția justiției americane ca sa se descopere corupția asta generalizată la nivel de FIFA , UEFA, CONCACAF etc.

    Răspunde
  • Chestia asta nu e nicio noutate, eu unul nu înţeleg de ce a durat atât de mult până când s-a ajuns la aşa ceva.

    Iliescu? Năstase? Roman? Măgureanu? Etc (turnători, militari, securiști, sectoriști, eșalonul 2 și 3 comunist…)?

    Să-ți pui asemenea întrebări, Alex? 😀 😆

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu