in Casual stuff

Curse cu vaporaşul pe lacurile Herăstrău şi Floreasca (cu ecluză)

Am descoperit în weekend că au pornit cursele cu vaporaşul pe două lacuri din zona de nord a Bucureştiului: Herăstrău şi Floreasca.

Proiectul e destul de vechi şi ceva mai amplu, presupune ca la un moment dat să se poată ajunge cu vaporaşul de pe lacul Herăstrău tocmai în parcul Tei, la roata aceea mare.

Deocamdată sunt vaporaşe care pleacă de pe lacul Herăstrău, trec prin ecluză, dau o tură pe lacul Floreasca, apoi opresc în parcul Bordei la un debarcader nou construit acolo şi la Diesel (de unde se poate ajunge foarte uşor în parcul Floreasca, de exemplu). 

Pe lângă asta, au rămas şi cursele obişnuite de traversare a lacului şi cele care dau tura completă de lac, totul cu vaporaşe diferite. E foarte plăcut să vezi atâta activitate „navală” pe lac, mai ales că se adaugă grupurile de caiac, curajoşii care ies cu bărci mici şi cei care fac standup paddling. Hidrobiciclete n-am mai văzut, cred că au fost scoase de pe lacul Herăstrău.

Revenind la vaporaş, cursa „vedetă” pleacă de 3 ori pe zi în weekend şi de sărbătorile legale:

Plecare din Herăstrău: 11:00; 14:00; 17:00
Plecare de la Diesel Floreasca: 12:30; 15:30; 18:30

Durează cam o oră şi jumătate toată plimbarea, cu tot cu ecluza. Cred că pentru cei mici e o ocazie foarte bună să afle ceva nou. Cred că e singura ecluză de agrement cel puţin din Bucureşti. Ştiu că m-am dat cu vaporaşul prin ecluză la Strasbourg. În caz că nu ştiţi, aceasta este ecluza de pe lacul Herăstrău:

Preţuri

Pentru cursa completă, de pe Herăstrău pe lacul Floreasca şi retur costul este de 50 de lei pentru un adult. E destul de mult, însă vorbim de vreo 3 ore de plimbare cu vaporaşul, trecut de 2 ori prin ecluză etc. Cursa pe un singur sens este 30 de lei. Nu ştiu exact care sunt costurile pentru copii, însă cred că cei sub 7 ani au plimbarea gratuită.

Restul curselor au nişte preţuri mai mici:

Plimbare cu vaporaşul pe lacul Herăstrău – adulţi – 15 lei
Plimbare pentru copii 7-14 ani şi pensionari – 10 lei
Plimbare copii sub 7 ani – gratuit

Traversare lac – adulţi – 10 lei
Traversare lac copii 7-14 ani – 5 lei

Sau puteţi să luaţi nişte curse mai scurte: de la debarcaderul central (Berăria H) la Expoflora – 5 lei; de la Expoflora în parcul Bordei – 15 lei (aici probabil că se trece tot prin ecluză); de la parcul Bordei la Diesel – 10 lei. 

O zonă nouă din parcul Bordei

Şi dacă tot mergeţi în zonă, vă puteţi plimba şi pe zona nouă amenajată pe malul lacului Floreasca. Presupun că aparţine tot de parcul Bordei. Şi acolo e un proiect interesant, cu bărcuţe, debarcadere şi multe altele, însă momentan s-a oprit cam la jumătate. Zona arată destul de bine, s-a făcut şi un pod interesant care face legătura între zona asta şi parcul Bordei, iar noaptea e luminat perfect pentru plimbări romantice.

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu