UPDATE: Am scris aici cum se vede din roată.
Săptămâna trecută s-a inaugurat roata din parcul Lacul Tei, cea pe care o vedeţi în poza de mai sus. E un fel de London Eye dâmboviţean, care oferă o privelişte frumoasă spre… habar n-am ce. Cert e că roata face parte din zona de agrement Plumbuita – Tei, într-o încercare de a atrage cât mai mulţi bucureşteni în parcurile astea două.
Am trecut azi pe acolo pentru că am avut treabă prin zonă şi dacă tot erau 40 de grade afară şi nici ţipenie de om, am putut să mă desfăşor în voie, am stat la poveşti cu angajaţii de acolo şi am aflat una-alta.
Pe lângă roata cea mare mai există şi o roată mică, pentru copii, o platformă cu maşinuţe cu care te poţi tampona, tot felul de jocuri gonflabile (pe care le dezumflă în miezul zilei că e prea cald şi cauciucul ăla arde tare şi riscă să se spargă), un carusel cu ponei, altul cu lanţuri pentru copii mai mari, un roller coaster şi o casă a groazei pe care n-am reuşit să o identific.
Toate jocurile astea sunt dispuse prin parc, cu vreo 3 puncte de casierie, o dugheană de prim ajutor, indicatoare şi alte mici detalii civilizate.
Preţurile
Roata cea mare este cea mai scumpă opţiune: 20 de lei de persoană pentru o tură care ţine cam 17-18 minute. Timp berechet să începi o idilă adolescentină.
Maşinuţele tamponate sunt 10 lei pentru 2 persoane.
Caruselul este 5 lei de persoană.
Roller Coasterul – 15 lei de persoană.
Roata mică – 10 lei de persoană.
Lanţurile – 10 lei de persoană.
Casa Groazei – 10 lei de persoană.
Jocurile gomflabile – 5 lei de persoană.
Orar
La fel ca la muzeu, lunea este închis, în rest programul e de marţi până vineri între 10:00 şi 21:00, iar sâmbătă şi duminică între 10:00 şi 22:00.
Ultimul bilet pentru Roata Mare şi celelalte atracţii se dă cu jumătate de oră înainte de închidere. Adică 20:30, respectiv 21:30 pentru (sâmbătă şi duminică).
Totul e nou şi curat, din câte am înţeles în weekend e destul de aglomerat, revin cu poze după ce mă dau cu roata ca să văd exact ce privelişte e. Planurile pentru refacerea parcului continuă, sunt ceva fonduri europene care s-au accesat şi urmează să fie vaporaşe care vor porni de pe lacul Floreasca şi vor ajunge pe lacul Tei cu ceva ecluze, probabil şi prin Herăstrău. Potenţial e, important e să şi punem în aplicare planurile. Din câte ştiu toate lacurile din zona de Nord au treceri între ele, aşa că se pot face trasee destul de interesante, care să aducă turiştii la punctul ăsta de agrement.
Din păcate nu există încă niciun fel de magazine, aşa că n-ai de unde să-ţi iei nici măcar o sticlă cu apă dacă vrei.
8 comentarii. Leave new
* gonflabil
* dezumflă
Hai sa le luam pe rand, dar intr-o oarecare ordine:
1. Roata mare: corect, este faina si cabinele au aer conditionat in dotare, fiind complet inchise – altfel, pe caldurile astea, te coceai la propriu in interior… este o experienta interesanta, dar nu prea ai priveliste.
2. Roller Coaster: interesant si destul de intens, a doua oara nu cred ca m-as mai urca in el, desi juniorul tare ar mai fi vrut. Deocamdata este nou si am curaj sa ma dau in el, ceea ce nu as mai putea spune la anul…
3. Casa Groazei: am fost si acolo, destul de slabut mi s-a parut, juniorul a fost incantat si a zis ca mai vrea. Zombie, varcolaci, vrajitoare, electrocutati, mult intuneric si desi eu nu am fost impresionat, merita. In weekend, timpii de asteptare sunt destul de mari, ca-i coada. Localizare: dupa ce treci de Roller Coaster, mergi pana in fundul parcului si acolo-i Casa Groazei – de acolo se vede cel mai bine Roller Coaster-ul. Plus ca in fata la Casa Groazei sunt si trei monstruleti mecanici, la exterior, doi in cusca, incearca sa scape si la mijloc un diavol – poate chiar Diablo – care se uita urat 🙂 Mie mi s-au parut amuzanti, dar multi copii erau destul de speriati, deci…
4. Restul – de incercat, Caruselul, Roata Mica si jucariile gonflabile – pentru copilasi; lanturile – interesante, masinutele – idem.
Mi-a placut: ca s-a facut ceva si nu a fost nimic grauit, nici macar in prima zi, altfel ar fi fost haos. Preturi decentele, desi 20 lei pentru o tura in Roata Mare… merge odata, altfel mnu, zic eu.
Nu mi-a placut: nu se pot lua bilete de peste tot, pentru toate distractiile din parc. Fiecare zona cu biletele ei, dar unele distractii sunt chiar departe de casa de bilete propriu zisa.
Bonus: biletele sunt clasice, pe hartie, ma asteptam sa se modernizeze, un sistem informatic, cartele magnetice si sa-ti incarci pe ele credit pe care sa-l folosesti unde vrei – deh, asa mi s-ar parea normal, dar cred ca vreau/sper prea mult.
PS: Gasesti si cate ceva de baut si halit, dar in aceleasi conditii de pana acum, adica nimic organizat. Deocamdata.
ECLÚZĂ, ecluze, s. f. Construcție hidrotehnică specială executată pe traseul unei căi navigabile, pentru a face legătura între două porțiuni cu niveluri diferite. ◊ Ecluză de salvare = cameră metalică, de formă tronconică, montată pe corpul unui submarin, care permite ieșirea echipajului, în caz de naufragiu, fără inundarea submarinului. – Din fr. écluse.
cand faci un articol, verifica si intelesul anumitor cuvinte.
Aşa.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Lacul_Her%C4%83str%C4%83u#Ecluza
http://www.herastrauparc.ro/galerie/thumbnails.php?album=22
Altceva? 🙂
Ca să te parafrazez:
când scrii un comentariu, verifică dacă ştii Bucureştiul sau nu. 😉
[…] ce-am citit articolul lui hoinaru de pe blog, am zis sa dau o fuga prin Parcul Tei sa vad cum se vede Bucurestiul din Roata Mare […]
[…] metropotam.ro, http://www.hotnews.ro, http://www.hoinaru.ro şi siteul menţionat mai […]
Stie cineva daca mai este functional acest parc? 😀
Buna de ce nu mai este lumina la roata mare ???