roata_parcul_tei

UPDATE: Am scris aici cum se vede din roată.

Săptămâna trecută s-a inaugurat roata din parcul Lacul Tei, cea pe care o vedeţi în poza de mai sus. E un fel de London Eye dâmboviţean, care oferă o privelişte frumoasă spre… habar n-am ce. Cert e că roata face parte din zona de agrement Plumbuita – Tei, într-o încercare de a atrage cât mai mulţi bucureşteni în parcurile astea două.

Am trecut azi pe acolo pentru că am avut treabă prin zonă şi dacă tot erau 40 de grade afară şi nici ţipenie de om, am putut să mă desfăşor în voie, am stat la poveşti cu angajaţii de acolo şi am aflat una-alta.

Pe lângă roata cea mare mai există şi o roată mică, pentru copii, o platformă cu maşinuţe cu care te poţi tampona, tot felul de jocuri gonflabile (pe care le dezumflă în miezul zilei că e prea cald şi cauciucul ăla arde tare şi riscă să se spargă), un carusel cu ponei, altul cu lanţuri pentru copii mai mari, un roller coaster şi o casă a groazei pe care n-am reuşit să o identific.

Toate jocurile astea sunt dispuse prin parc, cu vreo 3 puncte de casierie, o dugheană de prim ajutor, indicatoare şi alte mici detalii civilizate.

Preţurile

Roata cea mare este cea mai scumpă opţiune: 20 de lei de persoană pentru o tură care ţine cam 17-18 minute. Timp berechet să începi o idilă adolescentină.

Maşinuţele tamponate sunt 10 lei pentru 2 persoane.

Caruselul este 5 lei de persoană.

Roller Coasterul – 15 lei de persoană.

Roata mică – 10 lei de persoană.

Lanţurile – 10 lei de persoană.

Casa Groazei – 10 lei de persoană.

Jocurile gomflabile – 5 lei de persoană.

Orar

La fel ca la muzeu, lunea este închis, în rest programul e de marţi până vineri între 10:00 şi 21:00, iar sâmbătă şi duminică între 10:00 şi 22:00.

Ultimul bilet pentru Roata Mare şi celelalte atracţii se dă cu jumătate de oră înainte de închidere. Adică 20:30, respectiv 21:30 pentru (sâmbătă şi duminică).

Totul e nou şi curat, din câte am înţeles în weekend e destul de aglomerat, revin cu poze după ce mă dau cu roata ca să văd exact ce privelişte e. Planurile pentru refacerea parcului continuă, sunt ceva fonduri europene care s-au accesat şi urmează să fie vaporaşe care vor porni de pe lacul Floreasca şi vor ajunge pe lacul Tei cu ceva ecluze, probabil şi prin Herăstrău. Potenţial e, important e să şi punem în aplicare planurile. Din câte ştiu toate lacurile din zona de Nord au treceri între ele, aşa că se pot face trasee destul de interesante, care să aducă turiştii la punctul ăsta de agrement.

Din păcate nu există încă niciun fel de magazine, aşa că n-ai de unde să-ţi iei nici măcar o sticlă cu apă dacă vrei.