A început campionatul Italiei şi odată cu el am văzut ce echipă bagă Sarri la Juventus. Vara asta i-au transferat pe De Ligt, Rabiot, Ramsey + Buffon, Higuain etc. S-a ajuns în punctul în care Juventus are două echipe de titulari, jucători care ar fi în primul 11 cam peste tot prin lume, fără discuţii.

Iată echipa din primul meci:

Şi iată banca de rezerve: 

Dybala
Danilo
Cuadrado
Mandzukic
Emre Can
Rabiot
Bentancur
Bernardeschi
De Ligt
Gigi Bufon

Mai trebuie adăugat şi Aaron Ramsey, care cred că e accidentat. Rabiot şi Ramsey au venit liberi de contract vara asta, la fel cum a venit şi Emre Can în urmă cu vreo 2 sezoane. Toţi sunt mijlocaşi, care ar trebui să se bată pe 3 locuri cu Khedira, Pjanic şi Matuidi. Ce nu înţeleg eu este cum sunt convinşi băieţii ăştia să semneze? 

De ce au senzaţia că o să joace prea multe meciuri? Sau vin la Juventus atraşi doar de contracte generoase şi de perspectiva câştigării unui titlu de campion indiferent de cum şi cât vor juca?

Pentru că, până una-alta, Juventus doar asta face an de an, câştigă campionatul într-o Italie mult slăbită faţă de acum 10-15 ani şi încearcă să câştige Champions League cam cu acelaşi succes pe care îl are şi Manchester City. E drept că au fost şi furaţi de câteva ori pe traseu în ultimii ani, mai ales când s-au întâlnit cu Real Madrid, dar uneori n-au fost suficient de buni.

Şi-atunci ce mai e de făcut? Cum va reuşi Sarri să-i ţină fericiţi pe toţi aceşti jucători? Cum vor ajunge să joace toţi suficiente meciuri? Pentru că, dacă nu mă înşel, cred că e cel mai puternic lot pe care l-am văzut în ultimii 5-6 ani la o echipă de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu