Vara asta m-am ales cu o problemă nouă. Vecinul meu de alături s-a apucat de fumat intensiv, aşa că de câteva ori pe zi miroase în tot apartamentul a fum de ţigară.

Să vă explic. Apartamentele sunt lipite, cu bucătăriile dispuse una lângă cealaltă, iar restul camerelor continuă în linie. Omul fumează în bucătărie, vântul bate în direcţia greşită şi astfel ajunge să miroasă aiurea. Nu e mult, dar e suficient cât să-mi distrugă dimineţile, de exemplu.

Şi mă tot gândesc cum să abordez problema, pentru că până la urmă e dreptul omului să fumeze la el în bucătărie. Să-i pun o scrisoare la cutia poştală în care să-l rog să se mute pe balcon? Să-i propun să montăm un separator între cele două geamuri de bucătărie? Să-i bat la uşă şi să-i spun că mă deranjează mirosul? Să-i fac cadou un IQos sau ceva de genul? Plasturi cu nicotină? Cartea aia cu lăsatul de fumat?

Nu e un capăt de ţară, dar sunt într-un punct în care mă enervează orice mic disconfort şi aş vrea să fac ceva în privinţa asta.

12 comentarii. Leave new

 • N-ai ce-i face, poate doar să-l rogi să fumeze în altă cameră. Oamenii în general reacționează urât când le spui ce să facă în propria casă, mai ales când e vorba de dependențe din astea, așa că nu cred în șansele tale.

  Răspunde
 • separator între cele două geamuri de bucătărie – asta e singura solutie decenta, daca o ajuta la ceva. Restul sunt cam la limita marlaniei (gen sa-i zici aluia sa nu mai fumeze in bucatarie sau sa-i dai plasturi cu nicotina), banuiesc ca le-ai spus in gluma.

  Si cum de mirose TOT apartamentul a fum? stai cu usa de la bucatarie deschisa tot timpul?

  Răspunde
  • Nu, apartamentul este în linie, toate geamurile şi uşile sunt deschise în perioada asta (cel puţin noaptea, că ziua merge aerul condiţionat de multe ori). Se face curent şi miroase peste tot.

   Da, normal că glumeam 🙂

   Nu ştiu ce să zic dacă e mârlănie, până la urmă e cam acelaşi lucru cu muzica dată tare. Da, asculţi la tine în apartament, dar dacă pe mine mă deranjează asta…

 • E si mai trist cand fumatorul hardcore e situat in apartamentul de dedesubt. Eh, ce despartitor sa mai montezi?! Unde sa-l rogi pe om sa fumeze, ca ma deranjeaza oriunde ma nimeresc: baie, bucatarie, camere. #fml
  #mrrrrrrrr

  Răspunde
 • Vecinul de sub noi e la fel. La ora 10 seara fumeaza tigara dinainte de culcare (presupun) si mi se umple apartamentul de miros de tigara.

  Din pacate, sunt de acord cu Radu, nu prea poti sa ii spui ce sa faca pe proprietatea lui. Pe de alta parte, cainele meu alearga la 11 noaptea prin casa de nebun si omul nu se plange. E un quid pro quo pe care il accept, pentru moment.

  Sunt curios, insa: daca gasesti o solutie care functioneaza, vreau sa stiu si eu 🙂

  Răspunde
 • hai mai la vest.
  apartamentele de bloc nu se vand, se vinde dreptul de a locui in el.
  iar regula de aur e ca nu se fumeaza in apartamentul de la bloc, nu, nici pe balcon, nu, nici in dreptul cailor de acces, nu, nici in gradinile interioare.

  mai ai 20-30 de ani si mori, nu te chinui.

  Răspunde
 • Ne-am gandit. Am ales versiunea realista 😀

  Răspunde
 • Iti faci un sistem de ventilatie pe baza de detector de fum si il amplasezi la geam sa evacueze aerul din camera.

  Răspunde
 • Răspunde
 • Si cum ati rezolvat problema pana la urma? 👀

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu