in Branded

Mai nou, avem și mașină de înghețată în casă. Rămâne de văzut cât va fi folosită, dar e o ustensilă pe care Antonia și-a dorit-o. Se adaugă la lista lungă de aparate în frunte cu vreo două blendere, un storcător, un air fryer, un mixer vertical, un grill electric, un sandwich maker, un fierbător, un prăjitor, Crock Pot și poate că mai sunt și altele care îmi scapă. Mixerul cred că are și funcția de blenduire, că are și tel, și elice.

Mă rog, sunt multe și ocupă spațiu. Nu mai pun la socoteală și cuptorul cu microunde.

Și în anumite momente din viață am simțit că ne lipsește o mașină de făcut pâine, dar dacă mă forțez puțin cred că găsesc și o rețetă pentru Crock Pot.

Însă, având în vedere că n-avem o bucătărie uriașă, mi-ar plăcea să găsesc un robot de bucătărie care să preia o parte din responsabilitățile astea și să economisească spațiu.

Am văzut la un moment dat un model de la Bosch care era blender, mașină de frământat, mașină de tocat, de feliat și storcător de citrice. Dar asta deja e mainstream, cred că cel mai șmecher robot pe care l-am văzut vreodată avea 37 de funcții. E ăsta de aici și are tocare, amestecare, zdrobire, prajire, macinare, incalzire, gatire, program iaurt, framantare, gatire bain-marie, viteza 0, turbo, smoothie-maker, slow cooking, autocuratare, cantarire etc. Îmi place în special partea cu ”etc.” de parcă s-au plictisit și oamenii de la site să tot enumere câte opțiuni are.

Aștept cu interes robotul care îți comandă și ingredientele înainte să ți se facă foame, ca să ai tot ce-ți trebuie când vine momentul să gătești.

8 comentarii. Leave new

  • Cu un Thermomix ai scăpa de multe alte electrocasnice.

    Răspunde
  • Cauta thermomix. E mai scump, dar daca gatesti zilnic merita investitia

    Răspunde
    • +1 pentru Thermomix. In afara de faptul ca nu-ti comanda ingredientele, cam de toate face.
      Desi s-ar putea sa fie si un -1 aici, intereseaza-te si tu: s-ar putea ca pentru a-l folsi sa fie nevoie de o subscriptie anuala. Daca e asa, clar -10, daca e doar _optional_, atunci ramane +1 😉

    • 1500 de euro? Păi de banii ăia ar fi bine să-mi şi comande ingredientele.

  • Vezi ca LIDL vinde sub brand propriu echivalentul Thermomix: se numește Monsieur Cuisine și costa 2200 RON, iar reviews de pe net zic că face cam același lucru ca originalul.

    Răspunde
    • L-am vazut pe cel din LIDL si e practic o clona a unui thermomix dar mult mai limitata ca si optiuni. Ca si diferenta intre un samsung s24 si un a52.

  • Cristian Banu
    aprilie 26, 2024 9:18 pm

    Apropo de mașina de pâine. Undeva prin 2010 sau 2011, am cumpărat de un BF de la Carrefour o mașină de pâine Hainner la ceva gen 130 de lei. De atunci, cu desigur rare excepții, nu am mai cumpărat pâine. Mașina a rezistat vreo 2-3 ani, doar că destul de rapid am renunțat la partea de coacere fiindcă nu ne plăcea forma și faptul că era „ruptă-n fund”. Făceam în ea doar aluatul și coacerea normal în cuptor. Când s-a stricat de tot, am folosit un mixer planetar pentru pregătirea aluatului. Știu că „selling point” la o mașină de pâine e automatizarea și posibilitatea programării la ce ore vrei, doar că în realitate, procesul durează mult mai puțin decât prin mașină și intervenția umană e minimă. pui ingredientele în mixer, le mestecă 5 minute, 30 de minute la dospit, scos, pus în forme, total 2 minute, cu tot cu spălatul vaselor, încă 30 minute la dospit, apoi 30 de minute coacere. (Asta pentru varianta „standard” de 2 franzele făcute cu 1 kg de făină albă, 600 ml apă, o lingură de sare, una de zahăr, 50g unt, 50 g drojdie proaspătă). La făinuri amestecate, timpii de dospire sunt mai mari. În pandemie când nu era drojdie, am făcut maia, doar că e mai laborios și rezultatele sunt variabile.

    Răspunde
  • Bravo

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu