După ce am luat Crockpot şi am cam terminat lista de lucruri nice to have, am început să-mi caut alte obiective pentru Black Friday. Şi concluzia mea e că prioritatea numărul 1 pentru acest an e un aspirator. Numai că aici intervine dilema.

Cred că de vreo 2 ani mă învârt în jurul unui robot de aspirare. Mi-ar plăcea să am un robot care să facă mare parte din treabă şi să menţină casa curată. Aşa am înţeles că funcţionează lucrurile cu roboţii, nu te scutesc de tot de muncă, trebuie să mai faci o dată pe lună o curăţenie mai straşnică.

Pe de altă parte, mi-ar plăcea să iau şi un aspirator vertical, poate ceva în genul acestui Rowenta. Mă încântă ideea de a rezolva rapid toată casa cu un astfel de aspirator, plus că poţi să te simţi un pic Freddie Mercury. Iar bonusul e că pot să aspir şi în maşină din când în când ca să nu mă mai chinui la spălătorie.

Aşa că dilema e următoarea: iau acum un aspirator vertical şi fac o economie sau merg pe varianta cu robotul şi în restul timpului folosesc aspiratorul cel vechi, clasic? Nici să dau 2000 de lei pe două aspiratoare noi parcă nu mi s-ar părea justificat. O viaţă avem şi nu e toată despre aspirat. Sau, cum s-ar zice, aspirare humanum est!

 

4 comentarii. Leave new

 • Am avut aspirator vertical fix ca acel Rowenta si am acum si robot. Depinde foarte mult de cei care fac curatenia, cat timp si inclinare au catre efortul manual, si cat de mult iti ia (cat de mare e casa).

  Am ajuns la concluzia ca un robot setat sa aspire de doua ori pe saptamana si un aspirator de mana mai pe la 200 de lei pentru zonele unde nu ajunge robotul plus pentru portabilitate, e cat de cat suficient.

  Poti lua aspiratorul vertical, testezi timp de acele 30 de zile, si dupa vezi daca il returnezi 🙂

  Răspunde
 • Depinde de ce ai prin casa. Daca nu ai foarte multe chestii imprastiate pe jos si covoare multe atunci merita un Roborock + aspiratorul clasic. Noi am mers pe varianta asta (desi avem 2 copii mici care tot timpul isi lasa hainele si jucariile imprastiate prin casa). Avantajul net este economia de timp si faptul ca poti „intretine” cat de cat curatenia. In cazul nostru, dupa 3-4 zile de neaspirat deja erau valatuci de praf pe la colturi mai ales. Asta insemna ca la 2 zile, trebuia aspirata toata casa + mop, munca care lua aprox. 1 ora. Adica o medie de 3-4 ore pe saptamana pierduta cu asta. Acum, avem grija sa nu fie nimic pe jos (si copii au inceput sa se obisnuiasca ca daca nu-si pun lucrurile la locul lor se supara Dorel robotelul) si ii zicem doar pe unde sa curete, cu ce intensitate si daca e nevoie de mop sau nu. Evident, sunt locuri unde nu poate ajunge dar e ok. Mai dam noi odata pe saptamana. Economia de timp e evidenta, imi ia 2 minute sa ma uit daca e ceva pe jos (si sa culeg daca e cazul) inainte sa-l pornesc si 1 ora pe saptamana un aspirat manual. Candva in viitor o sa renunt la aspiratorul clasic in favoarea unuia vertical cu acumulator. Probabil un Dyson ca sa pot curata si tapiterie.

  Răspunde
 • Dacă nu iei un vertical super-puternic, nu va fi suficient. Nu poti aspira cu el și vreo canapea, de exemplu.

  Recomandarea mea este să mergi pe robot. Economia de timp este cea mai importantă. Roborock S6 Pure scade spre 1.500 de lei acum în oferte, poate va fi și mai ieftin de BF. Dacă vrei ceva foarte bun la preț decent, Rowenta X-Plorer S95.

  Poate te ajută comparația aceasta https://www.nwradu.ro/2020/12/diferente-aspiratoare-xiaomi-roborock-utilizare/

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu