Eram foarte curios cu privire la noul sezon din MasterChef, am mai spus-o, cred că asta e ultima şansă pentru format în România.

Un juriu nou (Chef Joseph Hadad, Chef Silviu Chelaru și Cosmin Tudoran), un slot orar fix după serialul Vlad, ceea ce ar trebui să-i dea un start foarte bun în lupta cu Chefi la cuţite. La ora la care scriu articolul ăsta încă n-au apărut audienţele, o să revin cu un update.

Prima ediţie din acest sezon mi s-a părut mult prea încărcată cu personaje, prea axată pe poveşti. E o preselecţie, sunt importante poveştile, însă aici cred că s-a exagerat. M-am uitat la ceas şi a durat o oră până să apară primul om normal, fără nicio poveste şi a mai şi pierdut şorţul.

În rest, a fost, practic, un freak show. Tipa care se visează a fi influenceriţă, un băiat îmbrăcat în dac, pe care îl cheamă Decebal, o tipă de culoare de la care n-am reţinut decât că face ceva din Angola, fosta iubită a lui Pastramă, care s-a însurat cu Brigitte Sfăt în urma unei alte emisiuni de la ProTV etc. A mai fost un supravieţuitor de la Colectiv, care a părut cel mai decent concurent din primii 10. Cum spuneam, prea multe poveşti, prea multe momente lacrimogene. Nici nu ştiu ce-au gătit oamenii ăia acolo.

Juriul mi se pare că e prea aplecat în jurul lui Joseph Hadad, Tudoran mult prea timid pentru ce poate să ofere, mă aşteptam la mai mult din “Profu’ de vin”, dar poate că se mai schimbă lucrurile pe parcurs.

Feelingul meu e că o să prindă pe un anumit public, în timp ce alţii vor fugi mâncând pământul. Ce-a mai rămas din publicul clasic de MasterChef o să plece, în timp ce emisiunea o să prindă la oamenii care preferă zona asta de tabloid care era şi în Ferma. Am văzut deja nişte secvenţe viitoare, în care fosta iubită a lui Pastramă urmează să-i gătească lui şi fostei soţii a lui Ilie Năstase, o întâlnire demnă de Acces Direct.

Later Edit: Şi audienţele sunt destul de slăbuţe, locul 3, după Antena 1 şi Kanal D.