N-am văzut The Big Bang Theory, recent m-am uitat la vreo 4 episoade şi am înţeles care-i faza cu serialul ăsta. E simpatic, însă consider că am chestii mai bune de văzut.

Pe de altă parte, Young Sheldon, care e un fel de spin-off / prequel la TBBT, mi s-a părut interesant. Am înţeles rapid ce-i cu personajul Sheldon, astfel că am putut să savurez direct prequel-ul, povestea unui puşti supradotat din Texas, care ajunge la liceu la doar 9 ani şi care e pe cale să devină om de ştiinţă.

Lăsând la o parte toate glumiţele de tocilari, e construit un univers clasic al familiei americane de la finalul anilor ’80, aşa cum îl ştim cu toţii din filme. Probabil de-aia îmi şi place aşa mult.

Sunt 45 de episoade a câte 18 minute momentan, cu un generic foarte scurt şi o poveste simplă. Dacă vreţi, e un fel de versiune pe film a desenelor “Viaţa cu Louie” pe care le difuza Fox Kids prin anii 2000. Tot genul ăla de familie cu personaje care au roluri bine definite şi mici întâmplări în jurul cărora se construieşte fiecare episod.

Iain Armitage, puştiul care îl joacă pe Sheldon, joacă bestial, sper să n-o ia razna când mai creşte, poate împrumută câte ceva din calităţile personajului.