Am tot văzut ideea asta pe Facebook în ultimele săptămâni. “Ce bine că scade PSD-ul, poate avem noroc şi nu intră în turul 2, apoi dispar pentru totdeauna”.

Ceea ce mi se pare o idee periculoasă şi un lucru pe care nu ni-l dorim absolut deloc. Şi nu pentru că ar fi vorba de păstrarea vreunui echilibru între partidele de stânga şi alea de dreapta sau ceva de genul ăsta. PSD oricum nu-i un partid de stânga în adevăratul sens al cuvântului, este o adunătură de oportunişti, de combinatori, de politruci. Şi fix din acest motiv ar trebui să existe în continuare.

N-aş vrea ca PSD să dispară pentru că toţi combinatorii şi hoţii de acolo ar pleca spre alte partide. Credeţi că un om care n-are nicio meserie reală, care toată viaţa a făcut politică şi care îşi face socotelile în funcţie de ce poziţie poate obţine în administraţie, va renunţa brusc la asta? “Iată, electoratul nu mai are încredere în noi, aşa că poate că ar fi timpul să mă apuc de un business cinstit!”. Aşa aveţi impresia că s-ar întâmpla lucrurile?

Prefer să păstrăm toţi şobolanii în acelaşi loc, ca să putem să fim cu ochii pe ei. Să ştim că partidul ăla e infestat şi să nu ne mai batem capul foarte mult. 

Mai ales că nu ştim exact cine sunt toţi cei din eşaloanele 2 şi 3. Câţi dintre noi ştiau cine e Viorica Dăncilă acum 3 ani? Sau cine e Grindeanu? În afară de Miron Mitrea, Năstase, Oprişan şi alţi câţiva, restul sunt o necunoscută. Apar din neant şi demonstrează că sunt la fel de ticăloşi precum colegii lor mai celebri. Unii sunt chiar mai ticăloşi. 

Şi pe ăştia vrem noi să-i lăsăm să mişune liberi spre alte partide? La fel şi cu ALDE.