Astăzi, la ora 12:00, se deschide primul restaurant Burger King II sau Burger King se întoarce. Adică nu e chiar primul, dar e primul de la revenirea cu noul francizor. Polonezii de la AmRest vor să aibă 60 de restaurante Burger King în următorii 5 ani, iar din ce-am auzit #pesurse, vor începe destul de rapid expansiunea asta, în sensul că sunt în plan şi alte restaurante ce vor fi deschise destul de rapid, poate chiar în 2019. Deci nu încearcă marea cu degetul cu acest restaurant din Mega Mall, ci investesc mai mult şi probabil că vor trage linie abia după câţiva ani.

Aseară a avut loc deschiderea pentru influenceri şi bloggeri, aşa că am avut ocazia să testez câteva produse în avanpremieră, alături de o grămadă de influenceri celebri.

Restaurantul din Mega Mall e în food court, la ultimul etaj, în capătul opus cinematografului, fix lângă Calif. E destul de mic, probabil vreo 40 de locuri la mese, însă asta nu contează foarte mult, că food court-ul e suficient de mare, nu e obligatoriu să stai chiar acolo la masă.

Mâncarea e foarte bună, mi se pare peste oferta de fast-food din acest moment. Whopperul poate să concureze foarte bine cu opţiunile de la Oro Toro, cartofii sunt excelenţi, iar milkshakeul cu Oreo e de neratat. Din câte îmi amintesc, aş zice că gustul Whopperului este mai bun decât cel pe care îl mâncam la Burger Kingul din Cora prin 2010-2011. Cu siguranţă e la fel de bun ca BK-urile din Liverpool sau Valencia, ultimele pe care le-am testat în călătoriile prin afară.

Preţurile mi se par bune. Un meniu Whopper este 22 de lei (burgerul + o porţie medie de cartofi) şi eu unul mă satur fără probleme. Whopperul este mult mai mare decât un buger normal de fast-food, aş zice că e peste un Big Mac, de exemplu. Dacă te duci la dublu sau triplu Whopper, deja e foarte multă mâncare, o să încerc la un moment dat, dar nu cred că o să reuşesc să-l termin.

Porţia de cartofi XXL este 10 lei şi e cu adevărat mare. Cartofii sunt tăiaţi ceva mai mari şi ai senzaţia că nici nu sunt congelaţi. Un shake Oreo este 8 lei şi e foarte bun, nici pe acela n-am reuşit să-l mănânc. Ca să recapitulez, am mâncat un Whopper, o jumătate de porţie de cartofi şi jumătate de shake şi eram destul de full.

Am avut ocazia să fac şi un tur al bucătăriei, însă mi s-a părut că e totul foarte simplu, am mai fost în alte bucătării de fast-food şi lucrurile sunt diferite. Aici poate are legătură şi cu faptul că multe din preparate derivă din Whopper şi sunt variaţiuni, nu sunt aşa multe tipuri de produse.

Aştept să treacă nebunia de început, apoi o să mai testez şi burgerul de pui (aici mi se pare că e mult loc pe piaţă), plus variantele cu bacon şi steakhouse. Cu siguranţă o să revin cu un articol pe tema asta. Din moment ce n-am alte vicii, măcar de fast-food să mă bucur din când în când (cu moderaţie, desigur).

Dacă ar fi să pun în balanţă preţul, gustul şi cantitatea de mâncare, aş zice că Burger King n-are cum să nu fie un hit de această dată. Însă mai vedem peste 6 luni, cred că o să ne dăm seama din ritmul în care se vor deschide restaurantele noi.