Am ajuns luni seară la Pe Bune Live cu gândul la evenimentul de anul trecut. Nu ştiam dacă o să iasă la fel, nu ştiam dacă va avea acelaşi impact, însă ştiam că îmi doresc mult să iasă bine evenimentul pentru că urmau să urce pe scenă câţiva oameni care îmi sunt dragi.

Ce face Andreea Vrabie, alături de invitații ei, cu Pe Bune Live este terapie de grup. Ar trebui să fie o variantă offlinea podcastului Pe Bune, dar e mult mai mult de-atât. După ediţia 2018 am plecat cu un boost extraordinar de energie, cum nu prea mi se întâmplă la nicio conferinţă.

Atunci n-am știut să descriu altfel ce se întâmplă pe scena de la TNB – sala Pictura decât ca o “şedinţă de terapie în grup”. Acum aș zice că Pe Bune Live este în același timp educație, informație și emoție, totul concentrat în discursuri de 10-15 minute.

O mână de oameni își pun viața pe tavă, fac un rezumat din toate fricile, toate provocările, toate lecțiile pe care le-au învățat în 10-15, poate 25 de ani.

Ediția din acest an a avut și un extra layer personal pentru mine, au fost pe scenă niște oameni care mă inspiră zi de zi (Ada Galeș, Cristian Lupsa) și un om din cercul meu de prieteni super apropiați, pentru care aș merge până la capătul lumii (Cristina).

M-am bucurat să văd în sală atâtea fețe cunoscute, la fel cum m-am bucurat și când le-am căutat privirile pe parcursul evenimentului și erau uimiți, marcați de emoția puternică împărtășită de vorbitori.

Am ieșit cu un zâmbet mare pe față și cu gândul că sunt în locul potrivit, printre oamenii care nu-și doresc să mimeze succesul, ci care își pun problema cum să-l gestioneze, inclusiv cu părțile lui nasoale. În următoarele săptămâni ar trebui să fie publicată înregistrarea, o să revin atunci cu linkul.