Cred că putem să concluzionăm liniştiţi că serviciul Ro-Alert e total inutil, la mai bine de 1 an de când a fost pus în funcţiune. 

Am primit azi ultima dovadă, când a fost incendiul la depozitul din Fundeni

Cu roşu e zona în care a avut loc incendiul.

Cu albastru e zona în care locuiesc eu. Tot în zona aia locuieşte o prietenă care a primit alertă cu “atenţie, incendiu cu degajări puternice de fum, ocoliţi zona, dacă sunteţi în apropiere luaţi măsuri de adăpostire”. 

Cu verde e zona în care locuieşte o altă prietenă, care a primit şi ea alerta. La mine n-a ajuns. Dar a ajuns pe la Unirii, 3 cartiere mai încolo.

Plus chestia asta cu “dacă sunteţi în apropiere”. Păi n-aţi testat şi re-testat serviciul ăsta? N-ar trebui să puteţi direcţiona deja pe anumite celule? Dacă e un atac terorist în Baicului, nu prea are sens să alertaţi oamenii din Militari, nu? Ce sens are să panichezi lumea aiurea? Aşa şi cu incendiul ăsta. De ce să-i trimiţi unui om din zona Unirii – Timpuri noi şi să nu-i dai unuia care stă în Tei?

Şi nu e vorba de telefon, că am două telefoane, n-a intrat pe niciunul. Deşi alte dăţi am primit alerte.

Pur şi simplu mi se pare că e o bâjbâială continuă cu acest sistem, şi sper să nu avem vreo situaţie reală de urgenţă, că sigur nu ne putem baza pe Ro-Alert să ne anunţe nimic.