În ultimii ani am luat brazi de la BricoDepot, aveau un preţ bun, vreo 70-80 de lei parcă pentru ăia de 1,8 – 2 metri. Însă a tot scăzut calitatea brazilor aduşi, sau cumpără românii mai devreme brad. Cert e că nu mai găseam mare lucru pe 15 decembrie, când începeam căutările. Aşa că am vrut să fac o schimbare anul ăsta. M-am dus în pieţele organizate de Silva Group şi nu prea te poţi apropia, că e 200 de lei un brad pe gustul meu (mai înalt decât mine, şi cât mai bogat şi simetric). 

La Băneasa vinde şi Carrefour nişte brazi, care sunt la una dintre intrările în mall (cea apropiată de eMAG). Cei înalţi pentru apartament sunt între 80 şi 100 de lei, arată foarte bine, în weekend aveau chiar pe alese. Eu am mers câteva zile mai târziu şi nu am avut aşa multe opţiuni, însă tot mi-am luat 2 brazi frumoşi (unul de backup :)) ).

Şi acum ajungem la ce voiam să spun de fapt. Nu mică îmi fu mirarea când am descoperit că brazii sunt tot de la Silva Group. 

Deci Carrefour vinde aceiaşi brazi pe bani mai puţini. Mult mai puţini. Şi oamenii de la Silva Group probabil că ştiau chestia asta. De ce ai vrea să accepţi să-ţi strice cineva piaţa în felul ăsta? 

Sigur, probabil Carrefour cumpără volume mari, pentru care primeşte discount. Dar chiar la jumătate de preţ? 

Mă rog, nu mă înţelegeţi greşit, eu mă bucur că am prins brad frumos pe bani mai puţini, dar pe urmă am analizat-o puţin şi din perspectivă de business.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu