Federaţia Engleză de Fotbal a decis să facă o schimbare în privinţa pauzei de iarnă, la presiunea tuturor echipelor implicate în Premier League. Astfel, pentru prima oară în istoria campionatului englez, va exista o pauză de iarnă… oarecum. În sensul că fiecare echipă va avea 2 săptămâni de pauză, însă nu vor fi toate echipele în acelaşi timp.

Soluţia pe care au găsit-o oamenii din Federaţie a fost să împartă o etapă în două. Mai exact, se vor juca 4 meciuri în weekendul 8-9 februarie, şi restul de 6 meciuri se vor juca în weekendul 15-16 februarie. În felul ăsta, şi televiziunile sunt fericite, că nu rămân niciun weekend fără fotbal, iar jucătorii prind o pseudo-pauză.

Practic, conservatorismul englezesc s-a văzut şi aici, dublat şi de sumele uriaşe de bani care sunt plătite de televiziuni pentru difuzarea meciurilor.

De cealaltă parte, spaniolii ar inova şi regulile jocului dacă ar fi nevoie. Ceea ce au şi făcut recent, cu Supercupa Spaniei. Care nu mai e o competiţie între două echipe, câştigătoarea cupei şi câştigătoarea campionatului, ci una între 4 echipe: cele 2 menţionate deja, plus locurile 2 şi 3 din campionat. Adică Valencia, Barcelona, Atletico şi Real Madrid, toate într-un mini-turneu final.

Ceea ce sună bine, nu? Doar că se joacă în Arabia Saudită. De ce? Pentru că şi petrodolarii sunt buni.

Până la urmă, conservatorismul britanic şi deschiderea spaniolă către inovaţie au un numitor comun: banii. De fapt, cui îi mai pasă de fotbal?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu