A mai zis Firea o prostie? Hai să ne revoltăm! Hai să facem dezbatere unde să se mute Firea!

În timpul ăsta, Opoziţia nu mai are niciun loc pe ştiri, chiar dacă se discută lucruri mai importante. Vlad Voiculescu i-a cerut lui Nicuşor Dan să dea în scris că renunţă la candidatură dacă nu e ales de Alianţă, Nicuşor Dan cere candidat unic al Opoziţiei, iar Firea râde şi aruncă fumigene de presă.

Însă pe noi n-ar trebui să ne preocupe lucrurile astea, ci soluţia reală, care e valabilă pentru toată ţara, nu doar pentru Bucureşti: două tururi la locale. Presiune constantă pe parlamentari, de dimineaţă până seara, presiune pe Iohannis să aibă o poziţie publică pe tema asta.

Realist vorbind, altă soluţie să scăpăm de Firea nu există. Degeaba ne punem toţi avatar cu „Toţi pentru Bucureşti”, că alea nu se contorizează la urnă. Cu mutaţiile în Bucureşti am lămurit-o, şi-au făcut câţiva oameni, dar asta nu înseamnă că va conta în vreun fel. Cât timp avem 3 candidaţi ai opoziţiei, procentele se împart (nu-i mai pun pe Paleologu şi cine o să mai candideze de la restul partidelor + independenţii aduşi ca să rupă voturi pe anumite segmente sociale). 

Povestea cu candidatul unic trebuie să vă iasă din cap, PNL nu va accepta niciodată un candidat de la USR-PLUS. Deja au anunţat asta, şi e normal, cât timp eşti cel mai mare partid de Opoziţie, eşti pe cai mari, ai câştigat alegerile europarlamentare, cum să-i laşi pe alţii? „Avem o datorie faţă de electoratul nostru.” etc. etc. În realitate, PNL nici nu cred că îşi doreşte Primăria Capitalei. V-aţi uitat pe numele candidaţilor intraţi în cursa internă? Ciprian Ciucu, Ionel Dancă, Florin Cîţu şi Gabriel Dumitraşcu. Cine? Exact. E muncă grea de făcut la Bucureşti acum, multe castane de scos din foc, de ce să-ţi baţi capul cu asta?

Revenind la ceilalţi candidaţi, Nicuşor n-o să renunţe, Vlad Voiculescu mi se pare că e împins de la spate de alianţă, ba chiar i se aruncă în faţă şi sondaje fantasmagorice, iar în timpul ăsta duamna Firea îşi vede de treabă. Mai aruncă o declaraţie, mai bagă o donaţie la Catedrală, mai dă o pomană unei categorii sociale defavorizate, şi trece timpul.

Iar realitatea este că avem căldura şi apa caldă raţionalizate în unele sectoare, că traficul a devenit tot mai rău în ultimii 4 ani, că aerul e irespirabil, nu s-a încheiat niciun proiect major, iar companiile nou înfiinţate căpuşează lunar bugetul Primăriei.

Şi ne mai aşteaptă 4 ani la fel dacă nu insistăm pe ideea celor 2 tururi la locale.

6 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu