Mi-a atras atenţia o informaţie dintr-un articol legat de Radu Georgescu şi eşecul proiectului Gecad Ventures.

Mi-am cleaned up (făcut curățenie, n.r.) tot: echi­­pă, model de business, spa­țiu, ma­­­­șini, abonamente.“ Și măr­­tu­­ri­­seș­­te că, înainte de cu­­ră­­țe­­nia generală, avea în jur de 100 de abonamente personale sau profesionale. După un timp s-a reabonat din nou la serviciile care îi erau indispen­­sabile. Spune că s-a întors la Spotify și la YouTube Music, dar adaugă că poate să trăiască foarte bine fără varianta premium a LinkedIn. 

M-a făcut să mă gândesc câte abonamente lunare am eu, dincolo de chestiile clasice: curent, cablu tv (aici am RDS şi Telekom, dar voi renunţa la cel din urmă).

Şi până acum lista arată aşa:

Spotify
Netflix
HBO Go
Prime Video
DOR
Playstations PLUS

Google Storage x 2 (pentru ambele mailuri, că am depăşit spaţiul gratuit)

La asta s-ar mai adăuga pensia privată, care e plătită tot lunar. Ultimele trei, care sunt cu bold, sunt cu plată anuală. Am mai testat recent şi Extracrunch (încă n-am decis dacă merită să dau 100 de euro pe an pentru abonamentul ăla, am avut un trial de o lună momentan).

În rest, am testat chestii şi am renunţat la ele atunci când mi-am dat seama că nu le folosesc, inclusiv LinkedIn Premium. Dacă fac calculul, se adună cam 400 de euro anual din lista de mai sus. Mult, puţin? Cred că depinde foarte mult de cât foloseşti toate abonamentele astea. Dar aş zice că tot ce e sub 10 abonamente e decent.