Mi-a atras atenţia o informaţie dintr-un articol legat de Radu Georgescu şi eşecul proiectului Gecad Ventures.

Mi-am cleaned up (făcut curățenie, n.r.) tot: echi­­pă, model de business, spa­țiu, ma­­­­șini, abonamente.“ Și măr­­tu­­ri­­seș­­te că, înainte de cu­­ră­­țe­­nia generală, avea în jur de 100 de abonamente personale sau profesionale. După un timp s-a reabonat din nou la serviciile care îi erau indispen­­sabile. Spune că s-a întors la Spotify și la YouTube Music, dar adaugă că poate să trăiască foarte bine fără varianta premium a LinkedIn. 

M-a făcut să mă gândesc câte abonamente lunare am eu, dincolo de chestiile clasice: curent, cablu tv (aici am RDS şi Telekom, dar voi renunţa la cel din urmă).

Şi până acum lista arată aşa:

Spotify
Netflix
HBO Go
Prime Video
DOR
Playstations PLUS

Google Storage x 2 (pentru ambele mailuri, că am depăşit spaţiul gratuit)

La asta s-ar mai adăuga pensia privată, care e plătită tot lunar. Ultimele trei, care sunt cu bold, sunt cu plată anuală. Am mai testat recent şi Extracrunch (încă n-am decis dacă merită să dau 100 de euro pe an pentru abonamentul ăla, am avut un trial de o lună momentan).

În rest, am testat chestii şi am renunţat la ele atunci când mi-am dat seama că nu le folosesc, inclusiv LinkedIn Premium. Dacă fac calculul, se adună cam 400 de euro anual din lista de mai sus. Mult, puţin? Cred că depinde foarte mult de cât foloseşti toate abonamentele astea. Dar aş zice că tot ce e sub 10 abonamente e decent.

8 comentarii. Leave new

 • de ce sa nu fie decent 0 abonamente?

  din ce inteleg, marea majoritate a abonamentelor sunt de consum, ba mai mult, ii platesti pe unii sa-ti omoare timpul liber.
  cu prea putine produci.

  pe subiect, pensie privata, plata lunara.
  vps-uri, vreo 2, cu plata anuala, 20-30e.
  mobilul personal incarcat 1-2 pe an, sa nu pierd numarul [am de la munca..]

  am zis ca nu punem internetul acasa si un rds pe satelit (folosit doar pe online)

  Răspunde
 • Pe lângă astea pe care deja le-ai menționat mai am Asana, TimeCamp, hosting si domeniu pt un blog pe care nu-l mai folosesc, dar nu-l pot lăsa încă sa plece din viata mea, abonament la zf corporate și la ceva cursuri pe coursera. Acum, ca le vad scrise, mi se par multe 😂

  Răspunde
 • Digi internet, tv, storage, online, 2x Mobile
  Netflix
  Si atat.

  Răspunde
 • HBO Go, NY Times, Mailbox și o asigurare de viață îmi vin în minte acum. Mai urmează încă un mail plătit (încă nu m-am decis care) și probabil un cloud (dar aici s-ar putea să-mi fac eu unul acasă). Pentru Netflix împart un cont cu cineva, dar nu plătesc eu. Pe viitor va urma și o pensie privată din pilonul 3.

  Răspunde
 • • Spotify Premium;
  • Netflix;
  • HBO GO;
  • Cloud Apple – 50 GB, doar pentru back-up-uri;

  Plus hosting, domeniu și Office 365(anuale).

  Răspunde
 • in afara de cele clasice : 0(zero)

  Răspunde
 • Cred ca doar Spotify si Netflix. 😀

  Răspunde
 • Netflix si HboGo. Netflix mai mult pt mama, daca nu s’ar uita ea l’as inchide.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu