Am văzut zilele astea diverşi oameni care se plâng, mai în glumă, mai în serios, că e nasoală situaţia, că vine şi criza economică şi ce-o să ne facem.

Apoi am luat nişte cărţi de prin bibliotecă şi am citit puţin despre ce făceau românii în diverse momente istorice importante şi m-am dus cu gândul la bunicii noştri, care au prins al Doilea Război Mondial (unii dintre ei cel puţin).

Suntem auto-izolaţi în case şi stăm pe Facebook? Nasol. Cum ar fi fost să nu mai meargă nici internetul din vreun motiv sau altul? Mai mult, nici serviciile de cablu TV. Bunicii noştri abia dacă aveau vreun radio la care să asculte şi oricum nu erau mari ştiri.

Bărbaţii sănătoşi oricum erau plecaţi pe front, în sate şi oraşe rămăseseră doar femeile, copiii şi bătrânii. Sigur, puteau să iasă din casă, dar când au ocupat ruşii ţara parcă nu-ţi mai ardea să te plimbi pe stradă.

Pe lângă asta, n-aveau nici Mega Image la colţ, nici farmacii, că cei mai mulţi dintre noi locuiesc la oraş de 2-3 generaţii, nu ne tragem direct din Vlad Ţepeş. Deci cu mâncarea şi medicamentele mai subţire, cam ce era prin curte şi atât. Curent electric nu aveau, informaţii foarte puţine, iar Work From Home la Câmp S.A. nu era o opţiune. Practic, se cam făcea foamea.

Aşa că gândiţi-vă de două ori când spuneţi că v-aţi săturat să staţi în casă şi că e greu. Merge curentul fără probleme, pe Netflix găsiţi o mulţime de filme pe care să le vedeţi, iar supermarketurile sunt pline. Şi, din fericire, nici nu ne bombardează nimeni, aşa că multe dintre locurile în care mergeaţi până acum vor fi tot acolo şi după ce trece nebunia. 

Stay safe.