in Casual stuff

Nu-mi dau seama dacă vestea asta e bună sau nu, dar tramvaiele 1 şi 10 vor avea program non-stop de la 1 iunie.

Teoretic e o veste bună, pentru că tramvaiul 1 (şi omologul lui, tramvaiul 10) înconjoară Bucureştiul pe inelul median. Practic nu-mi dau seama dacă se justifică măsura respectivă, având în vedere că mai avem şi toate liniile de noapte ale autobuzelor. 

Deşi n-am mai circulat de mult cu mijloacele de transport în comun pe timpul nopţii, mi se pare că e mai simplu să foloseşti traseele „clasice” decât să înveţi nişte trasee noi, de noapte.

Singura chestie care mi se pare aiurea e că trebuie să muncească nişte oameni noaptea pentru o chestie care e oarecum un moft. Dar probabil că în timp vom avea tramvaie autonome prin Bucureşti (adică în 30-40 de ani) şi nu va mai exista problema asta.

Altfel, mi-ar plăcea ca STB să vină cu un raport privind numărul de călători pe liniile astea două, în intervalul orar 23:30 – 4:30, ca să vedem exact cât de justificată e măsura.

În imagine nu sunt tramvaiele 1 şi 10, cum aţi putea crede, ci nişte tramvaie din Berlin.

4 comentarii. Leave new

 • Dacă validează cardul doar ciudații, de unde să scoată date de trafic?

  Răspunde
 • Am intrat doar intr-o poza, eram wow, de cand?! Mi se pare ca tramvaiele spun multe despre un oras. Si nu ma refer sa fie doar de acestea noi, ci si mai vechi, dar reconditionate si ingrijite.

  Răspunde
 • Uraaa! De-acum vin noptile acasa numai cu tramvaiul, ca ma lasa in fata blocului 🙂

  De plecat serile nu prea plec, dar cand o s-o fac, e clar ca ma intorc cu tramvaiul.

  Răspunde
 • Ultima data cand am verificat liniile de noapte aveau trasee radiale, toate converg la Piata Unirii.
  Ceea ce nu ajuta foarte mult, daca vrei sa ajungi de la Arena Nationala in Berceni tre sa iei un autobuz pana la Unirii si de la Unirii pana in Berceni. In medie stai 20-30 minute la fiecare (asta daca ai un pic de noroc) dupa care mai e traseul in sine, una peste alta daca te tine fizicul mai bine mergi pe jos, ajungi mai repede…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu