in Casual stuff

S-a renunţat la dublul sens pe Splaiul Independenţei, zona Grozăveşti

E o jumătate de miracol! Lucrările la pasajul Ciurel sunt aproape de finalizare, ceea ce înseamnă că s-au închis circulaţia cu dublu sens de pe Splaiul Independenţei. Dacă ştiţi cât de cât zona Grozăveşti, nu e nicio surpriză că aia era singura bucată din splai în care se circula cu dublu sens pe malul drept al Dâmboviţei. Aşa era dintotdeauna, pentru că în partea cealaltă Splaiul se oprea în ştrandul Crângaşi. 

Când s-a început munca la Pasajul Ciurel, unul dintre obiective era ăsta: să normalizeze lucrurile acolo, să reducă numărul de accidente (am văzut câteva foarte nasoale acolo de-a lungul timpului din cauză că sensul dinspre Ciurel spre Grozăveşti ocupa 2 benzi, în timp ce a 3-a bandă era ocupată de celălalt sens) şi să fluidizeze traficul. Alte obiective ţineau de „autostrada suspendată” până la A1, care momentan nu se mai face.

Partea bună e că acum s-a finalizat un (alt) pod peste Ciurel şi nu mai au acces maşinile decât pe un singur sens pe malul drept. Părţile proaste sunt mai multe. Prima e că se circulă prin Regie, o zonă de studenţi, cu maşini multe parcate pe benzile 1 şi 3. Sperăm că asta se va rezolva (cu condiţia să le fie oferite soluţii de parcare). A doua problemă e că podul respectiv nu pare să ducă nicăieri. Momentan s-a făcut o legătură pe sub podul cel mare şi se trece pe acolo, printr-un mare şantier. Iar la final se stă la acelaşi semafor la care se stătea mereu o veşnicie. Sper să nu fie decât o soluţie provizorie.

Deci mare atenţie, dacă mergeţi spre Militari, nu veţi mai putea face dreapta imediat după podul Grozăveşti, pe strada Alexandru Borneanu (care a primit sens unic invers faţă de cum era până acum). Singura soluţie este să continuaţi prin Regie drept înainte, apoi s-o luaţi cum vă duce drumul, prin dreapta bretelei de pod (e încă în construcţie). Nu vă bazaţi pe Google, că nu ştie încă, însă pe Waze sunt făcute modificările deja.

Cât despre podul mare, mici şansele să fie gata în septembrie, la cum arată lucrările în acest moment.

1 comentariu. Leave new

  • RUXANDRA STOICA
    septembrie 19, 2020 9:51 am

    Culmea, este 19.09.2020 si astazi i-au dat drumul :)) te scoate fix la benzinaria Lukoil pe Soseaua Virtutii inspre sensul de mers spre Lujerului. Sa vedem ce o sa iasa!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu