Nu sunt genul de om care să se plângă de modul în care îşi face treaba Poliţia Rutieră. Nu mă plâng de radare, nu mă agit că se stă la pândă pentru planul de amenzi. Consider că nişte amenzi sunt mai bune decât nicio amendă pentru viteză. Însă ieri chiar m-am umplut de spume pe toată Poliţia Rutieră, total justificat. 

Plecam ieri din Militari, pe splaiul Independenţei, fix prin zona care s-a transformat în sens unic. Şi cum coboram eu pe la Semănătoarea foarte curajos, dau de o tanti care mergea pe contrasens, pe banda a doua, nici măcar pe margine. Deci era pe banda a doua, cum ar veni, nici măcar pe banda 1 (care era banda a 4-a pe sensul real de mers, de fapt).

Eu eram în punctul verde, doamna era în punctul marcat cu X-ul albastru. M-am pus pe banda pe care era şi duduia, am început să-i dau flash-uri. Eu mergeam cam cu 50, doamna mergea cam cu 50. Ea şi inutila din dreapta (că un om care e cu tine în maşină şi nu te avertizează că e ceva în neregulă când tot trec maşini şi îţi fac semne, e inutil) gesticulează ceva, apoi trage de volan pe banda a doua (deci practic pe contrasens şi conform realităţii ei paralele) şi continuă drumul până ajunge la intrarea în Sema Parc, unde dă să parcheze.

Nu m-aş fi enervat maxim dacă mai jos pe splai, unde e X-ul roşu, n-ar fi fost 4 poliţişti cu pistol radar. 2 dintre ei deja opriseră o maşină care depăşise viteza legală probabil. Deci 4 oameni ai legii stăteau la pândă, aşteptând să le calce fraieri în plasă, iar 100 de metri mai încolo era una care mergea nestingherită pe contrasens. Au văzut-o fără îndoială, ar fi putut unul dintre poliţişti să pornească agale pe jos şi s-oi amendeze, dar n-au părut să schiţeze vreun gest. Păi ce, aveau poliţiştii ăia vreo dispoziţie să impună respectarea legii? Nu, ei aveau plan de amenzi.

Obiectivul lor nu era să se respecte legea, obiectivul lor era să dea amenzi. Cum să nu te apuce spumele pe Poliţia Română în condiţiile astea?

 

 

1 comentariu. Leave new

  • Zi „Muilitzia” si trage apa, ca ce altceva ai ce sa faci?
    La noi, din pacate, se merge pe amenda, nu pe preventie si amenda doar la cei care sunt mai rasariti, nu la astia cu logane sau masini mai „de saraki” 🙁

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu