Am câţiva prieteni care au cumpărat recent apartamente, aşa că am văzut cum merg lucrurile şi am învăţat odată cu ei o grămadă de chestii. Ceea ce e excelent, pentru că îmi place mereu să învăţ pe banii altora.

Dacă vă luaţi apartament într-un bloc nou, aşteptaţi-vă să dureze cu cel puţin 1 an mai mult decât credeţi. Şi aici e în funcţie de care e stadiul proiectului. E un bloc la care nici nu s-a turnat fundaţia şi termenul e peste 2 ani? Nu vă aşteptaţi să fie gata şi locuibil mai devreme de 3 ani.

E blocul terminat şi lucraţi doar la finisaje, care teoretid durează vreo 6 luni? Sigur, vă puteţi muta, dar o să locuiţi într-un semi şantier, cu toate problemele cu care vine asta la pachet. 

Aţi mers pe ideea de bloc vechi şi credeţi că-l amenajaţi în 3 luni? Cel mai probabil o să dureze 6, 8 sau şi mai mult, depinde de ce noroc aveţi cu echipa de reamenajare.

Singura variantă în care puteţi să vă mutaţi direct şi să n-aveţi probleme este să luaţi un apartament de-a gata, într-un complex care are deja 2-3 ani vechime. Că în timpul ăsta se cam rezolvă micile probleme, se reglează lucrurile. Dacă e şi parţial mobilat măcar, cu atât mai bine. Însă mare atenţie la motivul pentru care aleg oamenii ăia să vândă după doar 2-3 ani. Ar trebui să fie un motiv serios, nelegat de complex (se mută din ţară, se mută la ţară, ceva). Altfel, e posibil să nimeriţi un manelist deasupra, un nebun care face scandal noaptea sau cine ştie ce alte tipologii.

Aşa că sfatul e simplu: nu fiţi optimişti când vine vorba de mutare, fiţi pesimişti. Nu vă îmbătaţi cu apă rece pe principiul „lasă că poate vor termina mai repede şi mă mut curând”. N-o să se întâmple, nu va termina nimeni nici măcar la termen. Dacă plecaţi cu aşteptarea asta, salvaţi mulţi nervi.

4 comentarii. Leave new

 • De ce m-aș băga cu pesimism într-o cheltuială care pentru majoritatea este cea mai mare ever? 🙂 Nu mai bine caut ceva, cu optimism, care să-mi și placă și care să bifeze cât mai multe lucruri care contează pentru mine?

  Răspunde
  • Cauţi, dar oamenii vor bloc nou în general. Şi e greu să găseşti de vânzare într-un bloc de 5-7 ani. Plus că mulţi vor să şi-l amenajeze aşa cum îşi doresc ei, iar apartamentele disponibile sunt alea care încă nu s-au construit. Că dezvoltatorii construiesc cu banii oamenilor practic, nu investesc ei mare lucru.

 • Ca persoana care se gandeste sa isi cumpere apartament, te inseli complet. Apartamentele sunt gata la timp si renovarile dureaza in general mai putin decat termenul estimat.
  P.S. nu vorbesc din Romania ci din Luxembourg.

  Răspunde
 • Impardonabil. Propun sa faca un update la articol si sa prezonte situatia din toate orasele lumii.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu