in Branded

Vodafone intră pe zona de Video on Demand cu Vodafone TV

Pe măsură ce obiceiurile de consum se schimbă, televiziunea clasică pierde teren, locul ei fiind luat de un hibrid care schimbă cu totul experienţa de vizionare.

Spre asta se va îndrepta televiziunea, iar Vodafone face primul pas şi oferă acest serviciu inovator care integrează televiziunea cu serviciile de video streaming, peste care mai adaugă un layer de video on demand.

Ştirea e interesantă din mai multe puncte de vedere.  În primul rând, odată cu lansarea pachetului Vodafone ONE se încheie procesul de integrare a UPC (achiziţionat în urmă cu 2 ani). A fost o integrare destul de rapidă, în care s-au mixat echipe şi s-au redefinit posturi, totul pentru a pregăti această lansare de servicii.

Pe lângă asta, Vodafone intră pe piaţa de streaming cu o librărie proprie, pe care o oferă la pachet cu peste 9000 de ore de conţinut video.

Concret, serviciul Vodafone TV presupune instalarea unui mediabox 4K prin care utilizatorii vor avea acces la o interfaţă ce integrează toate serviciile importante de streaming + live TV (190 de canale) + video on demand la rezoluţie Ultra HD. Cam aşa arată:

O funcţie interesantă care în afară există de mulţi ani este televiziunea interactivă, adică posibilitatea să dai catch-up/replay, start & stop. Adică să zicem că te uiţi la meci şi sună interfonul sau vrei să mergi la baie. Poţi să dai stop, să răspunzi, apoi să dai play în continuare şi să recuperezi la pauză minutele „pierdute” ca să ajungi la varianta live. Sau vrei să vezi o emisiune pe care o difuzează duminică seară (cum era cu Garantat 100%) şi streamul de pe TVR plus merge execrabil. Poţi să ai direct în TV opţiunea asta. 

Practic, ai conţinut din ultimele 7 zile on demand pentru o mulţime de canale TV. De fapt, ăsta este şi unul dintre punctele forte pe care le promovează în spoturile publicitare pentru acest serviciu, deşi mie mi se pare că interfaţa în sine poate fi un diferenţiator foarte important. Mai ales că există şi funcţia Kids App, care vine cu tot felul de controale parentale, oferă conţinut pentru copii şi alte funcţii utile. Pe lângă asta, Vodafone TV include HBO şi HBO Go gratuit timp de 24 de luni.

În plus, puteţi viziona pe telefoane şi tablete, în aplicaţia dedicată pentru ca mai apoi să schimbaţi pe TV (ca un fel de funcţie de cast, pentru cei care au Chromecast).  

Pentru Netflix sau Amazon Prime trebuie să vă faceţi conturi separat momentan. Însă din punctul meu de vedere lucrurile se vor schimba în următorii ani şi o să mergem spre o integrare şi mai mare a serviciilor de acest gen, până în punctul în care vom plăti o singură factură şi, în funcţie de abonament, vom avea acces la TV, TV interactiv, Netflix, HBO, Amazon Prime, Eurosport Player etc. Practic, în 5-10 ani o să ne putem alege serviciile de streaming din oferta „operatorilor de cablu” (care se transformă, de fapt, în furnizori de internet).

Vodafone TV şi librăria proprie de conţinut

Ziceam mai sus de serviciile de video on demand, una dintre informaţiile foarte interesante pe care le-am aflat la conferinţa de lansare a Vodafone TV şi Vodafone ONE. Am cerut mai multe detalii de la companie, eram curios să aflu dacă prin „librărie de conţinut cu filme şi seriale româneşti” se referă strict la ce oferă HBO Go şi Netflix, sau există şi alte contracte de licenţiere. Ei bine, există! Şi e un pas foarte important. V-am mai zis durerea mea legată de asta, sunt prea multe filme bune româneşti care stau închise într-un sertar, fără să poată fi văzute decât pe DVD-uri sau în festivaluri.

Aşa că vestea asta e foarte bună şi îmi dă speranţa că vom putea viziona mai multe filme româneşti, inclusiv din cele clasice. Dintre filmele interesante, pe care nu le găsiţi pe alte platforme: Aferim!Poliţist, adjectivDupă dealuri.

Continutul disponibil in zona « on demand » este achizitionat direct de catre Vodafone de la cei mai importanti distribuitori  si producatori de filme si programe TV de pe piata de profil din Romania (Prorom, Disney (Disney Movies-On Demand), Hopster, Vertical Distribution, Independenta Film, Hi Film, Transilvania, Bad Unicorn, 42 KM Film, Voodoo). 

Colectia de filme romanesti din sectiunea «on demand » a Vodafone se refera la continutul achizionat direct si cuprinde titluri din ultimii ani  – filme produse in anii 2000, semnate de regizori din « noul val », precum Tudor Giurgiu (Despre oameni si melci, De ce eu ?), Cristian Mungiu (4 luni, 3 saptamani, 2 zile, Dupa dealuri), Nae Caranfil (6.9 pe scara Richter), Corneliu Porumboiu (Comoara, Politist, adjectiv), Constantin Popescu (Pororoca), Radu Jude (Aferim !), Dan Chisu (Ursul), din generatia foarte tanara de regizori romani – Bogdan Mirica (Caini), precum si regizori veterani, ca Stere Gulea, cu productii foarte recente si foarte apreciate de public si critici (Morometii2). Continutul « on demand » este disponibil fara costuri suplimentare cu pachetul Vodafone TV si Net 500.

Acest articol este sponsorizat de Vodafone România.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu