in Casual stuff

Weekendul trecut am ajuns şi prin Cotroceni, unde avea loc Bazar de Cotroceni, un eveniment anual, în cadrul căruia comunitatea din cartier organizează tot felul de activităţi. E un fel de yard sale la unele curţi, se organizează şi concerte de jazz, tururi arhitecturale gratuite, micile afaceri care au sediul în zonă îşi deschid porţile cu oferte speciale etc.

Noi am ajuns acolo cu un scop clar, să gustăm nişte bragă. Antonia nu mai încercase niciodată, aşa că s-a nimerit bine evenimentul.

Bogdania e afacerea unui bucureştean care a descoperit oarecum întâmplător un furnizor de bragă de pe la Brăila (sau Galaţi?), apoi a văzut potenţialul, a luat reţeta şi s-a apucat de treabă. Ulterior a petrecut câţiva ani în căutarea altor variante de bragă, a comparat cu reţete de prin alte oraşe de la Dunăre, a testat, a îmbunătăţit şi a ajuns la un reţetă proprie.

Dacă sunteţi născuţi în secolul ăsta, probabil că nu ştiţi mare lucru despre bragă. Mă rog, nici eu nu ştiam până acum câţiva ani decât că era o băutură ieftină, care se bea pe vremea părinţilor mei, în anumite zone ale ţării (de unde şi expresia ieftin ca braga). 

Braga e o băutură cu origini turceşti, făcută dintr-un amestec de cereale fermentate. Cum ar veni, e verişoară cu berea şi are un gust acru-amărui, uşor înţepător. Nu se compară cu Cola Zero, dar asta era băutura care se bea pe vremea aia. Acum e pentru nostalgici şi curioşi. Cât am stat noi pe-acolo au venit vreo 2-3 doamne care au luat mai multe sticle, să le ducă şi prietenilor.

Pe lângă bragă, am testat de data asta şi crema de bragă, care e total altă poveste. E undeva între budincă şi iaurt cu fructe, un desert foarte bun şi uşor. Nu ştiu dacă aş bea mereu bragă, dar crema de bragă e ceva ce mi-ar plăcea să consum periodic. 

Poate după ce se deschide Bragageria Bogdania, care e acum în pregătiri undeva pe strada Olari. Până atunci puteţi să găsiţi bragă Bogdania pe la diverse târguri sau evenimente, dar cel mai simplu e să-i întrebaţi direct pe Facebook.

6 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu