Zilele astea am închis abonamentul de la Telekom, după vreo 4 ani în care am avut în paralel servicii complete de la ei şi RDS. Povestea e lungă, începe cu Euro 2016 care s-a transmis doar pe Dolce (actualele Telekom Sport), continuă cu canalele Eurosport 360 care erau extrem de utile în cadrul turneelor de Grand Slam şi se încheie cu o dezamăgire totală. 

Conexiunea Telekom ajunsese la TV-ul din dormitor, mă mai uitam când şi când. Până la începutul anului, când canalele Eurosport au ieşit de pe Telekom. Am zis c-o să se rezolve, am zis c-o să mai folosesc televizorul de acolo, dar până la urmă mi-am dat seama că dau banii degeaba. Aplicaţia Digi Online ştie să dea cast pe Chromecast, aşa că pot să mă uit cu un mic delay şi în dormitor la meciuri, dacă chiar n-am voie chef în sufragerie. Conexiunea de net de la Telekom era pentru toate dispozitivele wireless din casă, am rezolvat-o şi p-asta cu routerul ăsta pe care l-am prins la ofertă bună.

A fost o întreagă aventură şi să reziliez contractul de la Telekom, dar cu ocazia asta m-am uitat şi pe factura de la Digi şi am mai făcut nişte schimbări şi pe acolo. Am descoperit, de pildă, că plăteam 3 lei pe lună abonament la Film Now. Sau că mai aveam un abonament la telefonie mobilă. Ambele erau gratuite la un moment dat, apoi n-au mai fost gratuite şi cu toate astea n-am sesizat creşterea. Nu-mi dau seama exact cum s-a întâmplat, că suma a rămas oarecum constantă, probabil cu o variaţie de 3-5 lei lunar.

Cert este că m-am mobilizat şi am oprit toate extra opţiunile inutile, am făcut upgrade la abonamentul de net cu diferenţa de bani pe care am obţinut-o (iniţial nu era disponibilă infrastructura de fibră optică, acum vreo 5 ani, iar pe urmă nu m-am sinchisit să mai modific lucrurile că eram mulţumit de setup).

În orice caz, poate ar fi o idee bună să vedeţi varianta detaliată a facturii, ca să vă daţi seama din ce e compusă suma aia pe care o plătiţi lună de lună. Cine ştie ce Film Now se mai ascunde pe acolo.