in Food

Calif şi Condimental intră cu produse în reţeaua Mega Image

Zilele trecute mi-a atras atenţia la Mega Image o cutie pe care scria Kebun (în zona de mâncare ambalată). Am văzut ulterior că nu doar produsele Condimental sunt în magazine, ci şi kebapul de la Calif. E o mişcare interesantă, în contextul în care Calif şi Condimental au trecut prin tot felul de schimbări în ultimii 2 ani. N-am înţeles niciodată ce a mers prost acolo, dar dintr-o chestie simplă s-a transformat totul într-o chestie complicată. Dintr-o shaormerie bună, Calif cred că a vrut să se transforme în altceva şi a ajuns să nu mai conteze pe piaţă.

Nici acum nu pricep de ce au 3 branduri: Calif (la Iancului cred că e singurul rămas, Militari s-a închis), .calif (cele din malluri) şi Condimental (care nu ştiu pe unde mai sunt, presupun că pasajul Mărăşeşti şi Victoriei, că ăla de la Obor s-a închis). Siteul Calif are informaţii doar despre fast foodul din malluri, paginile de Facebook sunt o enigmă pentru mine.

Acum o nouă încercare, produsele din shaormerie introduse „la pachet”, în Mega Image. Nu ştiu exact care e ideea aici, nu cred că e cineva care ar vrea să-şi mănânce shaorma rece sau încălzită la microunde. Ok, înţeleg din raţiuni de business că vrei să ajungi la cât mai mulţi consumatori, să fii la raft peste tot, din punctul ăsta de vedere e un succes. Dar nu cred că e produsul potrivit.

De dragul vremurilor de demult şi al documentării am luat un kebun care s-a nimerit şi la jumătate de preţ, vânzare accelerată. Am dat 8 lei pe el, l-am băgat la microunde (deşi nu e nicio indicaţie pe pachet pentru asta, scrie „a se consuma ca atare”), apoi am pus maioneza care vine în cutie. A ieşit o chestie cu carne şi multă varză, cu un gust acceptabil. Nu ştiu dacă există şi varianta cu pui şi cartofi pe care o mâncam eu la condimental şi care era delicioasă, o să mă mai uit.

Pentru 16 lei nu prea merită acest kebun clasic,  e mare diferenţa dintre produsul original şi ceea ce se găseşte în Mega Image. Iar kebap-ul la lipie e şi el pe listă, dar n-am mari aşteptări. Restul produselor sunt ceva mai ieftine, kebunul cu hummus şi vinete era vreo 13-14 lei, plăcinta 10 lei, restul tot în jur de 14 lei.

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu