Treaba asta cu hotelul de anvelope a apărut de câţiva ani prin România, însă până acum am ales să-mi fac viaţa amară de 2 ori pe an, când trebuia să le schimb.

La început depozitam anvelopele undeva la curte, la nişte prieteni de pe lângă Bucureşti. Când m-am mutat din Militari a devenit o călătorie prea lungă drumul respectiv, aşa că am adus anvelopele acasă, pe balcon.

Şi de-aici a început distracţia. Fiecare schimbare de anvelope presupunea o jumătate de zi pierdută, în care aduceam maşina în faţa scării, duceam anvelopele la lift, de acolo la parter, apoi la maşină, pe rând, câte 2 bucăţi.

Mergeam să le schimb, ceea ce dura vreo 2 ore, apoi mă întorceam, căutam loc de parcare în faţa scării, urcam cu câte 2 anvelope pe rând şi distracţia continua în sezonul următor. Am calculat cel puţin 2 jumătăţi de zi pierdute, ca să nu zic 2 zile cu totul.

Iar de când a apărut în schemă şi Hoimobilul 2, ar fi însemnat să fac operaţiunea asta cu 2 maşini. Loc pe balcon oricum nu mai aveam pentru încă un set, aşa că am făcut nişte calcule şi am decis că merită banii.

Cât plătesc? 25 de lei pe lună per set, adică 300 de lei pe an, pentru ca anvelopele să fie depozitate undeva în condiţii ok, în siguranţă. Puteam să găsesc şi un prieten care să aibă garaj sau curte, dar avantajul e că de banii ăştia nu trebuie să mai car nimic. Mă programez la schimbare, mă urc în maşină şi merg la service, unde mă aşteaptă anvelopele gata de schimbat. Am scăpat şi de alte drumuri, şi de stres, am făcut şi loc pe balcon.