Halep, Andi Moisescu, Codin Maticiuc sunt doar ultimele nume cunoscute confirmate pozitiv cu Covid-19. Sunt toţi oameni care intră în contact cu multă lume, ceea ce creşte riscul de infectare. Andi filma ceva, ceilalţi 2 au avut alte contexte în care s-au întâlnit cu străini.

Dar mulţi alţii s-au izolat destul de bine de când a început pandemia şi cu toate astea unii s-au infectat. De ce? Cred că şi din cauza excepţiilor pe care le facem zilnic.

Aţi stat non-stop cu mască atunci când v-aţi văzut cu rudele apropiate? Mereu, mereu?

Ce-am observat e că multă lume lasă garda jos atunci când se vede cu rudele sau prietenii apropiaţi. N-avem nimic, suntem sănătoşi cu toţii. Sau, desigur „N-o să ni se întâmple chiar nouă”.

Colegi de birou care nu stau cu masca pentru că oricum sunt sănătoşi (ce-i drept, e oribil să stai ore întregi cu mască, încercaţi măcar o zi, poate aşa veţi aprecia mai mult efortul medicilor), rude din oraşe diferite, care se văd şi se pupă, se îmbrăţişează şi care la rândul lor se întâlnesc cu zeci de oameni.

Eu recunosc că am mai făcut şi excepţii. Am lăsat garda jos uneori. Am scăpat până acum, dar pe măsură ce-a trecut timpul am început să mai închid din portiţele astea. Nu mă interesează ce zice lumea, nu-mi pasă dacă li se pare ciudat, sau exagerat, prefer să mă protejez şi să-i protejez pe cei din jur. 

Cred că ar fi util să faceţi un exerciţiu de sinceritate cu voi înşivă ca să vă daţi seama câte excepţii aţi făcut în pandemia asta. Sigur, vă protejaţi, dar…

 

3 comentarii. Leave new

 • “Some 31% of coronavirus outbreaks recorded in Spain are caused by this kind of gathering, mainly between family and friends.” de aici https://english.elpais.com/society/2020-10-28/a-room-a-bar-and-a-class-how-the-coronavirus-is-spread-through-the-air.html

  Răspunde
 • Noi nu am facut exceptii.
  Am fost saptamana trecuta undeva la munte. Am inchiriat o casa intreaga, tocmai pentru a nu avea contact cu nimeni. Am gatit la fata locului. Trebuia sa mai mergem cu o familie, insa avand in vedere ca fetita lor merge la after school si mama avea cazuri multe la birou, le-am sugerat ca inainte de plecare, cate un membru din fiecare familie ar fi ok sa faca testul rapid, ca e la indemana. Macar ca minima precautie. Nu au vrut, asa ca am plecat singuri.
  Nu am iesit la terase anul asta. Nu am mers la restaurant. Am fost la mare o singura seara, cand plaja era goala.
  Copilul a stat cu noi acasa, iar la scoala a mers fizic doar o saptamana, pana s-a intrat in scenariul rosu.
  Nu am fost in vizita la rude. Nu am avut musafiri.

  Apropo de exceptii, daca imi amintesc bine locuim in aceeasi zona. Ai observant cati politisti de la sectia 7 poarta masca pe strada? De purtat masca in masinile de serviciu cand urca impreuna 2-3 persoane, nici vorba. Si noi tocmai pe ei ne bazam pentru aplicarea legii, pentru ca lumea sa poarte masca.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu