Recomandarea mea de weekend pentru perioada asta este să ieşiţi cât mai mult în natură, în afara Bucureştiului. Cu apă şi mâncare la pachet eventual, astfel încât să interacţionaţi cât mai puţin cu alţi oameni, dar ieşiţi cât încă sunt zile bune, cum a fost duminica trecută. Ne paşte un lockdown şi e de preferat să vă prindă cu bateriile cât de cât încărcate, pentru că veţi avea atunci timp pentru seriale pe toate platformele posibile şi lecturi de weekend.

Dacă totuşi nu puteţi ieşi din oraş pentru excursii de o zi, puteţi alege şi parcurile, chiar dacă asta înseamnă să staţi cu mască pe parcursul întregii plimbări.

Am ajuns weekendul trecut în parcul Drumul Taberei, cunoscut de bucureşteni drept Moghioroş. Nu ştiu exact când i-au schimbat denumirea, cert e că a fost renovat în urmă cu câţiva ani şi mi-am tot propus să ajung pe acolo. Am reuşit abia acum şi a fost o surpriză foarte plăcută. 

N-am înţeles exact de ce au păstrat fântâna aia comunistă, care se potriveşte fix ca nuca în perete, dar asta e viaţa, probabil vor mai trece 30 de ani până când va decide cineva că trebuie scoasă.

Altfel, parcul arată cu adevărat bine, vestic aş putea spune. Şi e un vibe destul de bun, cu multe mese de ping pong, cu terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii, locuri speciale pentru sport cu aparate, nişte sere care momentan nu cred că se pot vizita, hidrobiciclete noi, nu ca cele din vechile parcuri bucureştene, care au prins Războiul.

Eu ţin minte parcul de când eram mic şi mai rămâneam pe-acolo după diferite olimpiade pe sector, era jalnic. Puteţi vedea nişte mostre pe Wikipedia.

Pe locul actualelor sere era o construcţie metalică abandonată (de fapt, cred că încă este acolo, încadrează acele sere) care habar n-am ce ar fi trebuit să adăpostească. Iar prin restul parcului era o atmosferă efectiv de sărăcie.

Chiar vorbeam cu Antonia că, odată cu apariţia metroului şi a acestui parc, Drumul Taberei a devenit un cartier puţin mai frecventabil. Rămâne de văzut cât de haotic se va construi şi aici, pe unde se vor mai înghesui blocuri care să distrugă tot spaţiul.

Legat de metrou, am trecut doar printr-un pasaj, dar arată foarte bine, păcat că momentan nu e folosit prea mult. Am înţeles că lumea strâmbă din nas cu privire la traseul scurt, care duce doar până la Eroilor, de unde trebuie să schimbi cu ceva până la Unirii, apoi cu altceva până spre Romană, Universitate, Aviatorilor, Pipera etc.  Nu zic că e asta varianta ideală, dar sunt şi alte oraşe din Europa în care trebuie să schimbi de multe ori ca să ajungi în colţuri diferite ale oraşului. Aici mai degrabă e o problemă de dezvoltare a oraşului, poate că în timp vor apărea zone de interes şi spre Nord-Est, sau pur şi simplu se va face o extindere a metroului până spre Andronache şi de acolo o legătură simplă cu M2.

Nu sunt sigur, dar poate apucăm şi vremurile alea.