Vestea bună e că HBO Max vine în Europa anul viitor, după cum a anunţat Andy Forssell, şeful diviziei globale HBO Max ieri.

Vestea proastă e că venirea asta, pe care o aşteptam de ceva timp, se va produce abia în a doua jumătate a anului 2021. 

În final HBO Max va fi disponibil în 190 de ţări, dar până atunci va mai dura un timp. WarnerMedia, compania care deţine şi HBO, pregăteşte pentru anul viitor o nouă strategie de lansare a filmelor, în contextul pandemiei. Mai exact, vor lansa aproape în acelaşi timp filme noi atât în cinematografe, cât şi pe HBO Max, o chestie pe care nici n-o visam acum 10 ani.

Wonder Woman 1984 e primul film care va debuta în acest model “hibrid”. Matrix 4, noul film cu Godzilla şi Mortal Kombat sunt doar câteva dintre filmele ce urmează să apară anul viitor atât pe streaming, cât şi în cinematografe. Momentan vor fi pe streaming doar în SUA, iar în cinematografe sperăm să le putem vedea şi în România, dacă revin lucrurile cât de cât la normal.

Revenind la HBO Max, presupun că ne putem aştepta să ajungă în România spre finalul anului. Aş miza pe o lansare în câteva ţări europene din vest (Franţa, Germania, UK, Spania) într-o primă fază, apoi un alt grup de ţări după câteva luni, grup în care sperăm să intre şi România.

Şi ca să nu existe discuţii, venirea HBO Max ar trebui să însemne automat şi dispariţia HBO GO. Ceea ce e un lucru bun, că aplicaţia aia nu merge niciodată cum trebuie. Vor fi şi alte costuri, evident, oricum prin partea asta a lumii era o anomalie să ai HBO Go cu doar 3 euro pe lună, rămâne de văzut ce pachete de preţuri vor ajunge la noi.