Alexandra Blas a plecat la un moment dat în UK şi s-a angajat acolo în diferite bucătării de restaurante. Atunci am început eu să urmăresc povestea ei. Muncea pe brânci, îşi îmbunătăţea skillurile şi din când în când povestea cum merg lucrurile acolo. E o ştiam din online de câţiva ani, dar abia când s-a mutat am început să fiu mai atent la ce face.

La începutul anului s-a întors, fără să dea multe detalii despre ce planuri are. Recent a deschis Pickles, un local de brunch în care mi se pare că a pus toată experienţa adunată în cei 4-5 ani la Londra. Pickles este pe strada Vasile Lascăr, aproape de liceul Spiru Haret. E un local cu un aer foarte cool, în care mi-ar plăcea să-mi petrec dimineţile de weekend după ce trece pandemia.

La fel cum mi-ar plăcea să am ocazia să discut cu Alexandra la Primii trei ani despre Pickles, când scăpăm de pandemia asta. Oricum, mi se pare un curaj nebun să deschizi un business de horeca în plină criză. Că Horeca e în criză de ceva timp, fără discuţii.

La Pickles puteţi găsi multe lucruri pe bază de murături, aşa cum îi zice şi numele. Am fost săptămâna trecută şi am testat mai multe produse. Au o supă de scoici cu peşte alb care mi s-a părut foarte bună. O porţie săţioasă, pe care am împărţit-o la 2, cu multe scoici şi bucăţi de peşte. Arată cam aşa în poza „de prezentare”:

Eu am luat la pachet, deci automat nu arată la fel de bine platingul, însă gustul contează până la urmă.

Am mai luat o porţie de murături prăjite şi un sandviş cu ghebe murate şi mult caşcaval. Arată cam aşa, iar gustul e bun de tot. Sandvişul era mare, practic 2 sandvişuri în pachet, porţia de murături e cam de o persoană, iar gustul e cu adevărat inedit, mai ales în combinaţie cu sosul.

Pe toate am dat vreo 65 de lei, ceea ce mi se pare ok. Vorbim de mâncare pentru 2 persoane, printre care şi o supă cu scoici şi peşte. Nu-i cu nimic mai scump decât un brunch pe care l-ai mânca la Simbio sau în alte localuri drăguţe din Bucureşti.

Mai găsiţi la Pickles şi alte chestii de luat acasă, precum muştar făcut de ei, zacuscă, murături şi nu numai. Aşa că poate daţi o fugă într-un final de săptămână. 

Atenţie, că Pickles e deschis doar de joi până duminică, de la 10:00 la 19:00.

1 comentariu. Leave new

  • Programul nu e foarte inspirat. Multa lume iese de la job pe la 17,30-18,00 si nu prea mai are timp sa ajunga la local in timpul saptamanii. Iar in weekend s-ar putea sa fie cam aglomerat, tocmai din cauza asta. Lucru nedorit in plina pandemie. Dar le urez succes, mancarea pare foarte tentanta iar preturile nu mi se par mari (am vazut ca e vreo 15-18 lei o simpla shaorma prin alte parti….).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu