in Casual stuff

Drumul ce urcă dinspre centrul stațiunii Sinaia spre castelul Peleș șerpuiește anevoios printre vile și căsuțe și ajunge într-o zonă deschisă, cu parcare.

Aici opresc autocarele cu turiști, ăsta e primul loc pe care îl văd străinii care aleg să descopere castelul dinspre latura vestică.

E Hotelul Furnica, construit în aceeași perioadă cu Peleșul, pentru a găzdui delegațiile ce veneau în vizită la castel. 

După ce a fost plimbat pe la diferite instituții ale statului și prăduit, Hotel Furnica e acum abandonat de SRI, care l-a primit la finalul lui 2018. 2 ani mai târziu, nu s-a întâmplat nimic cu complexul, care pe vremuri atrăgea turiști în toate anotimpurile. 

Țin minte că mergeam cu ai mei în plimbare spre Peleș și era mereu forfotă acolo, curtea era plină cu mese, la bar erau mereu clienți, iar locul te introducea într-o atmosferă specială a zonei. Acum ajungi acolo și e pustiu, din când în când mai trece un funcționar al primăriei care colectează taxa de parcare.

De ce nu face SRI ceva cu locul respectiv nu-mi explic. Se vede că trebuie băgați niște bani, sunt geamurile sparte, am înțeles de la localnici că din interior s-a furat tot ce s-a putut, dar locul ar putea să reprezinte o destinație excelentă de vacanță pentru angajați și familiile lor.

5 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu