in All Sports

Poate că aţi auzit, în Australia numărul cazurilor de Covid a ajuns să fie extrem de mic. Vorbim de 10-15 cazuri pe zi, pe tot continentul. 

E extraordinar, fără îndoială. Orice ţară şi-ar dori să poată ajunge la cifrele astea. Problema e că australienii se încăpăţânează să organizeze Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, în condiţii „normale”. Adică cu public, tribune pline, oameni în complex şi aşa mai departe. Sigur, cu nişte măsuri stricte de igienă, dar foarte aproape de ceea ce înţelegeam ca fiind „normalitate” acum 1 an.

Toată această „normalitate” are, însă, un preţ. Jucătorii şi echipele lor trebuie să petreacă 14 zile în carantină, asta după ce calificările s-au jucat deja în ASIA, în Dubai. Şi asta n-ar fi atât de rău, dacă erau trataţi toţi jucătorii la fel.

Însă unii jucători au fost cazaţi în Adelaide, în general cei din top 25 WTA şi ATP, cu acces la terenuri de antrenament şi săli de forţă. Alţii au fost cazaţi în Melbourne şi au acces limitat la terenuri de antrenament, în timp ce vreo 70 dintre ei, printre care şi Sorana Cârstea, sunt închişi în camerele de hotel vreme de 14 zile pentru că s-au nimerit în nişte avioane în care au fost cazuri confirmate.

Sigur, înţeleg nevoia de a-ţi proteja poporul de un virus necruţător, nicio problemă până aici. Dar trimite-i pe oameni acasă, dă-le nişte bani drept despăgubire şi adaptează-ţi turneul, nu-i folosi drept carne de tun, pentru că asta se va întâmpla cu mulţi dintre ei. Cum să nu te poţi antrena 2 săptămâni absolut deloc iar apoi să fii trimis pe teren la cel mai înalt nivel? (ok, poate au nişte greutăţi în cameră şi eventual o bandă de alergare – n-am idee, dar presupun că ar fi de bun simţ să le ofere măcar asta)

Mă aştept la un turneu foarte tensionat, cu meciuri slăbuţe mai multe chestii memorabile în afara terenului, decât pe teren. 

Altfel, Simona e bine, e în grupul ăla de VIPuri, deci se poate antrena, să sperăm că va trece de prima săptămână. Australian Open începe pe 8 februarie anul acesta şi va fi difuzat de Eurosport, ca de obicei.

Foto via Getty 

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu