in All Sports

Sper să mai prindem un sezon bun al lui Rafa Nadal

Probabil că anul acesta asistăm la ultimul sezon pentru Rafa Nadal, unul dintre cei mai bun tenismeni pe care i-am văzut vreodată. Spaniolul va împlini 38 de ani în iunie, aşa că e un miracol că nu s-a retras încă. Probabil că speră să-şi mai adauge în vitrină un titlu la Roland Garros, chiar dacă asta nu-l va ajuta prea mult în cursa cu Djokovic. Sârbul a ajuns la 24 de titluri de Grand Slam şi probabil că se va încăpăţâna să rămână în activitate până când lumea întreagă îi va spune „opreşte-te, ai demonstrat suficient”. Oricum nu va ajunge la nivelul la care au ajuns Federer şi Nadal, superstaruri internaţionale, respectaţi şi iubiţi de milioane de oameni.

Spaniolul a câştigat câteva meciuri în Australia, la turneele de pregătire dinaintea AO, acum s-a accidentat şi stă puţin pe bară. Sunt nişte probleme normale după atâta pauză, mai ales la vârsta lui. Probabil că îl vom vedea din nou pe teren în SUA, la turneele pe hard de la Indian Wells şi Miami. Cu puţin noroc o să ne bucurăm de toate ticurile lui la Madrid, Roma şi Paris. Mai ales la Paris!

Sigur că întrebarea pe care şi-o pune toată lumea e dacă mai poate să câştige trofee, dar cred că nici nu contează cu adevărat. E o perioadă în care e important să îl vedem jucând şi să ne bucurăm. 

Băiatul ăsta din Mallorca a dat tenisului tot ce a avut mai bun vreme de 23 de ani, acum a venit momentul să îşi primească ultimele aplauze.

1 comentariu. Leave new

  • Si eu sper sa faca Nadal un ultim sezon bun. Nu am nimic cu Djokovic sau Federer, dar dintre cei 3 mari jucatori care au dominat tenisul masculin in ultimele doua decenii, il prefer pe spaniol pentru caracterul lui deschis si simplu, nu doar pentru performantele sale sportive.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu