Spark, serviciul de car sharing care funcţiona în Bucureşti, îşi închide activitatea. 

Bob Concierge a renunţat la 90% din business anul trecut. Tot anul trecut s-au mai închis nişte fabrici, ba chiar şi o bancă.

Probabil că nu există nicio legătură între exemplele de mai sus, fiecare are în spate nişte cauze specifice, date de modul în care era construit businessul, cum a evoluat piaţa etc.

Şi cu toate astea putem trage nişte concluzii despre piaţa din România: antreprenorii sunt mai precauţi. Caută să diminueze pierderile în loc să mai aştepte şi să trăiască cu speranţa că poate o să fie mai bine în anii următori. 

Precauţia asta nu e deloc semn bun şi vine peste problemele din piaţa de IT, care face de un an şi ceva concedieri. Acum au dispărut şi facilităţile fiscale pentru salariaţi, o să fie şi mai interesant ce se întâmplă.

Mi se pare că eram oricum într-un an complicat, dar deciziile guvernanţilor ne fac să intrăm direct în poziţia „brace” şi să sperăm la un miracol.

1 comentariu. Leave new

  • pe lângă închideri, serviciile mari, pe care le folosim zi de zi, încep să tușească pe alocuri. un pic, o dată, 5 minute, dar când într-o zi ai 3 servicii diferite cu downtime 5 minute, parcă nu mai e o întâmplare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu