in Casual stuff

Am ajuns recent pe la Piaţa Sudului, după ce am văzut nişte poze apetisante la prieteni de pe Instagram. „Boqueria de Berceni” şi alte vorbe de laudă am auzit când s-a deschis piaţa asta, aşa că îmi părea rău că nu mi-am făcut drum pe-acolo pentru cumpărături. Până când am ajuns şi-am văzut cum stau lucrurile de fapt.

Piaţa Sudului n-are nicio parcare subterană, aşa cum mă aşteptam, dar are barieră şi punct de pază la intrare, cu indicator pentru locurile libere. Indicatorul e d-ăla serios, cu 3 cifre disponibile, de te aştepţi la cel puţin 200 de locuri. În realitate sunt vreo 15-20 de locuri (cu indulgenţă), pe care le prinde cine apucă. Restul oamenilor sunt invitaţi să folosească parcarea supraterană de lângă Big Berceni, aflată la 200 de metri distanţă. Ceea ce e oarecum ok, exceptând faptul că trebuie să traversezi pe la o trecere de pietoni super aglomerată şi traficul ăla aşa mare nu e chiar indicat. 

Dar nu vine toată lumea cu maşina, metroul e aproape, staţiile de autobuz sunt aproape, important e să fie piaţa mişto.

Şi nu e. Adică în poze e chiar foarte tare, uitaţi ce cadre a surprins Vlad Eftenie cu aparatul lui

Oferta nu se ridică la aşteptările locului, fiind puţină şi slabă. Am ajuns într-o duminică acolo şi pe la 15:00 deja jumătate dintre tarabe erau părăsite, iar înăuntru era o linişte de muzeu. Fiind o piaţă mică, când jumătate dintre precupeţi sunt plecaţi, abia dacă mai ai ce să cumperi, nici nu vorbim de ales taraba cu produse mai bune. La Obor, dacă jumătate din pieţari au plecat, tot mai ai o mulţime de tarabe cu marfă mai mult sau mai puţin proaspătă.

Şi că veni vorba de precupeţi, nu prea sunt producători, cu feţe de producători, ci sunt mai degrabă reselleri, cu feţe de speculanţi. E, cum s-ar zice, un marketplace, nu o piaţă.

Marfa e puţină şi de slabă calitate, la preţuri nici n-am fost foarte atent. După ce am dat o tură pe la tarabe, am inspectat vizual de la distanţă prăvăliile de la etaj (care par a fi promiţătoare) şi am plecat la Obor, să facem şi nişte cumpărături, totuşi.

Boqueria? Mai curând Porqueria. 

Foto via

11 comentarii. Leave new

  • Ai ajuns la ora 15 si spui ca nu prea mai era lume.
    Nu cumva ai ajuns tu mai tarziu?
    In vestul asa invidiat nici macarnu gasesti deschis duminica…

    Răspunde
  • La piata se merge dimineata 🙏

    Răspunde
  • Mie mi-a placut mult. Bine, am comparat-o cu tot ce e pe Tineretului Berceni. Ma duc dimineata, cu metroul, am deja 2-3 oameni de la care iau de cateva luni. Imi place curatenia, ordinea si faptul ca vanzatorii sunt civilizati. Mi se pare ca nu e loc de comparatie cu Obor, sunt diferite si misto fiecare in felul lui.

    Răspunde
  • Ce faci duminica la 15:00 la piata? Admiri inoxul de pe tarabe?

    E ca si cand te-ai duce miercuri la 10:00 in centrul vechi.

    Răspunde
  • N-am fost si nu pot sa zic ca nu e cum spui, dar nicio piata nu e buna de recenzie duminica la 3.

    Oborul e altceva, nu prea poti sa compari Oborul cu nicio alta piata din Bucuresti… alte piete care cu siguranta ar fi fost inchise sau slabe in oferta.

    Răspunde
  • Arata foarte frumos, curat si modern si oamenii s-au adaptat probabil si sunt un pic mai atenti la infatisarea proprie.

    Răspunde
  • M-am oprit din citit la duminica ora 3.
    In alta ordine de idei, te invit pe la piata domenii, e foarte frumos: scump si prost 🙂

    Răspunde
  • Obor FTW!
    Si… cam asta e 🙂

    Răspunde
  • Au distrus Piata Sudului. Modernizarea asa zisa a insemnat ridicarea pretului de inchiriere a unei tarabe la un nivel la care bietul vsnzator nu poate face fata. Sun Plaza a platit multa spaga lui Baluta sa isi distruga concurenta

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu