Se tot discută despre venirea lui Mbappe la Liverpool vara asta, la fel cum sunt şi zvonuri legate de Haaland. Amândoi sunt curtaţi de cluburi importante din Premier League, dar cel mai probabil vor ajunge pe la giganţii din Spania sau pe la vreo echipă cu petro-dolari (PSG, Man City).

Motivul nu e legat de suma de transfer, care va fi uriaşă, ci de salariu.

Kylian Mbappe cere un salariu net de 36 de milioane de euro pe sezon, adică exact cât încasează acum coechipierul său, Neymar.

Salah are 10 milioane de euro şi e în top, alături de Thiago Alcantara. Van Dijk are 9 milioane, Mane are 5. Să ne uităm şi la alte echipe. De Gea are 19 milioane (şi se pregăteşte să fie rezerva lui Henderson, dar asta e altă poveste). Kane are 10 milioane. La Chelsea nu e niciun jucător peste 10 milioane pe sezon.

Chiar şi la City, petrodolarii plătesc doar vreo 19 milioane de euro pentru Kevin de Bruyne.

Să zicem că îţi permiţi să îl aduci pe Mbappe la Liverpool, dar pe urmă ce faci? Salah n-o să vrea şi el măcar 15 milioane dacă dă o jumătate din goluri? Mane la fel. Căpitanul echipei nu va putea fi plătit de 6-7 ori mai puţin decât vedeta echipei şi tot aşa.

Se vor crea frustrări, ceea ce va duce la situaţii în care X nu-i mai pasează lui Y şi fiecare vrea să-şi demonstreze valoarea. Şi la finalul zilei cu ce te alegi? Cu un lot destabilizat.

De-asta nu văd vreo echipă din Premier League dispusă să facă un efort de genul ăsta, pentru că lucrurile astea vin la pachet cu tot felul de complicaţii.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu