in Televiziune

Radio-ul e cel mai credibil mediu de comunicare şi explicaţia e simplă

Săptămâna trecută a apărut un studiu potrivit căruia românii consideră că radio-ul este un canal media de încredere, comparativ cu celelalte.

Prilej pentru Europa FM să facă un duplex cu Rock FM la matinal şi să vorbească despre chestia asta. E în articol un clip cu intervenţia la care a participat şi Alina Inayeh de la German Marshall Fund of the United States.

Potrivit sondajului, 40% dintre cei chestionați au cea mai mare încredere în informațiile transmise de posturile de radio, față de 36% TV, 22% site-urile media și, respectiv, 19% rețelele de socializare.

Explicaţiile sunt simple şi nu cred că trebuie să ridicăm în slăvi radio-ul odată cu acest studiu. Petreanu zicea că radioul îşi respectă publicul, îl ascultă, îl implică în dialog şi de-aia e aşa apreciat.

Or, ăsta e adevărul pe jumătate. Sigur, radio-ul românesc a crescut mult în ultimul deceniu, există nişte programe create pentru publicul matur, în special la EuropaFM, după cum am observat încă de acum 5-6 ani

Însă pe lângă asta explicaţia e şi legată de bani. În radio au fost tot mai puţini bani de la un an la altul, aşa că mulţi dintre cei care sunt acolo fac lucrurile (şi) din pasiune. Andreea Esca n-are nevoie de emisiunea la radio ca să o ducă bine, o face din plăcere.

Dacă ar fi fost şi în radio genul de bani de pe TV, probabil că s-ar fi găsit şi acolo soluţii pentru breaking newsuri, discursuri răstite şi scandal. Dar dacă nu se fac bani, de ce să facem circ pe gratis?

Altfel, a fost amuzant să-l aud pe Petreanu cum se enervează pe tema Vladimir Putin. Doamna Inayeh insista să spună că încrederea tinerilor români în Putin e în creştere, în timp ce Petreanu sublinia că e un fenomen marginal şi că tinerii sunt îndreptaţi mai degrabă spre Vest şi spre valorile europene. 

2 comentarii. Leave new

  • Ca sa fiu sarcastic, banuiesc ca si Petreanu face emisiuni tot doar din placere, bani aducandu-i nevasta-sa destui din contractele cu duamna Firea…
    Daca ii spun nevestei lui Petreanu pe numele pe care il merita, imi este teama ca te superi….Dar sa stii ca oameni ca Petreanu (care una zic la radio si alta fac in realitate) scad mult din credibilitatea posturilor de radio. Nu am nimic personal cu el, ascult mult Europa FM, dar nu pot sa nu ii observ ipocrizia.

    Răspunde
  • Faza e ca exact zilele astea a mai trecut o comemorare(7.04.1994) a genocidului din Ruanda, unde radiourile FM locale au avut un rol determinant in scoaterea oamenilor in strada. Cu macheta in mana… Asta asa, apropo de credibilitate.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu