in Food

Am mâncat la Băcănia Veche – Delicatese & Grădină

Sunt două locuri deschise recent cărora voiam să le trec pragul, săptămâna trecută am reuşit să ajung la Băcănia Veche – Delicatese & Grădină. Despre al doilea sper să revin săptămâna viitoare.

Băcănia Veche Delicatese & Grădină este noul bistro deschis de Marius Tudosiei şi echipa lui la Piaţa Romană, pe locul pe care se afla înainte Matcha Bar Bucharest. Asta este, pandemia a lovit rău de tot HORECA, dar ghinionul unui business poate fi norocul altuia, care găseşte un spaţiu frumos şi îl pune în valoare. Singura chestie de care mi-e frică în general este de locurile abandonate, care urâţesc oraşul şi nu produc decât costuri.

Îmi place cum au pus în valoare cei de la Băcănia Veche terasa mică din spate, se pot face foarte multe evenimente interesante acolo, la doar doi paşi de centrul oraşului. E fascinant cât de linişte şi răcoare poate fi într-un spaţiu retras şi umbrit, chiar dacă afară sunt peste 35 de grade. Am avut un mic şoc atunci când am ieşit.

Înăuntru n-am fost, pur şi simplu mi-a scăpat din vedere, dar am văzut câteva poze şi e foarte drăguţ, probabil că ne mutăm la iarnă acolo.

Ştiam cam ce mâncare au, am experimentat recent la nunta unor prieteni şi unele delicatese pe care le vând cei de la Băcănia Veche sunt absolut spectaculoase. Mă gândesc şi acum la un pate de casă pe care sper să-l mai prind în viitorul apropiat la Băcănie sau la bistro.

Am luat icre şi pastă de peşte (vin împreună pe farfurie, ca antreu), hummus cu tabouleh, un muşchi de porc cu salată, iar Antonia şi-a luat un piure cu trufe şi o salată de sezon (roşii, castraveţi etc.).

Icrele sunt cele mai fine pe care le-am mâncat vreodată, piureul cu trufe este şi el excelent. La tabouleh era puţin mai mult oţet balsamic decât aş fi pus eu, iar muşchiul de porc venea cu un fel de tzatziki foarte foarte bun. 

Preţurile nu sunt mici, dar aşteptarea asta e setată încă din nume, că vorbim de nişte Delicatese şi Grădină, nu de fast food la colţ de bloc. Mușchiul de porc a fost 35 de lei, icrele cu pasta de pește 25 de lei, hummusul tot așa, piureul vreo 20. Cred că totalul a fost pe la 155 de lei cu două limonade (bune și alea, apropo).

Acum depinde ce vreţi. Dacă scopul e să mâncaţi o ceafă de porc cu cartofi prăjiţi cât mai repede şi mai ieftin, nu e ăsta locul. Dacă vreţi să mâncaţi bine, lucruri interesante, cu multe ingrediente de la producători locali, cu mixuri interesante de gusturi, ăsta e locul potrivit.

Per total a fost un prânz pentru care a meritat să ne deplasăm de la birou și sigur o s-o mai facem, că vreau să prind conopida pane, mămăliga cu ghebe și alte preparate speciale pe care le mai fac din când în când.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu