Se apropie 1 an de când am trecut la hotelul de anvelope și vorbeam zilele trecute cu cineva despre costuri vs. beneficii în toată povestea asta.

Am trecut de-a lungul anilor prin toate variantele posibile: de la depozitarea în garajul unor prieteni de familie, undeva la curte, până la depozitarea acasă, pe balcon, la etajul 7 și chiar niște all seasons pe o mașină care a fost în familie. Cu all seasons nu m-am înțeles prea bine, am rămas eu cu ideea că nu sunt la fel de eficiente precum variantele dedicate de sezon, chiar dacă între timp tehnologia a mai avansat. Plus că trebuie schimbate mai repede.

Dezavantaje aveau toate variantele, la fel cum are și cea actuală, că e un dezavantaj să plătesc niște bani în fiecare an. Cu tot cu schimbat anvelopele de 2 ori pe sezon, ajung la vreo 500 de lei per mașină, deci 1000 de lei în total. Dar până la urmă depinde ce vrei să economisești: timp sau bani?

Eu am ajuns la concluzia că schimbatul de anvelope îmi mânca timp (care transformat în zile de lucru înseamnă bani), dar mă și stresa tot procesul (găsește loc de parcare lângă scară, coboară cu toate anvelopele, schimbă-le la service, întoarce-te și repetă operațiunea cu a doua mașină). 

Un an mai târziu mi se pare că alegerea asta a livrat exact ce așteptam: un stres mai puțin. Mă programez și în doar câteva ore am scăpat cu ambele mașini. 

Altfel, acum e momentul bun să vă uitați după anvelope de iarnă, sunt prețuri mai bune față de ceea ce o să găsiți în octombrie, de exemplu. Fiți gospodari, n-o lăsați pe ultima clipă!

3 comentarii. Leave new

  • Eu astept sa vina noiembrie ca sa-mi cumpar cauciucuri de vara, cele de iarna sunt ok.
    Cat despre ideea depozitarii unui set de anvelope la un astfel de hotel, costurile nu sunt tocmai mici.

    Intr-adevar, nici eu nu suport sa car de la boxa din subsol pana la masina 4 roti grele (anvelope + jante pentru fiecare sezon), dar durata schimbarii acestora la o vulcanizare este mica si pretul nu depaseste 40-50 de lei per schimb, deci maxim 100-150 de lei per an, per masina.

    Ca durata, 2 ore – 2 ore si jumatate sunt suficiente pentru tot efortul: carat roti in masina, mers la vulcanizare, efectuat schimbul, carat rotile in boxa. Exista, de asemenea, vulcanizari cu program non-stop la care poti merge oricand, nu neaparat in timpul programului de munca.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu