in All Sports

A trecut primul sezon de Conference League (partea aia mai aglomerată, cu grupele), putem să tragem nişte concluzii.

Şi prima concluzie e că s-a întâmplat fix ce mă aşteptam: competiţia s-a dovedit a fi doar de umplutură, să mai vindem nişte meciuri, să mai facem nişte bani.

Pe de-o parte e bine, că ajung bani la mai multe cluburi, fiecare vinde bilete, marketing etc.

Pe de altă parte s-a dus în derizoriu spiritul cupelor europene. Dacă joacă toată lumea mereu, ajungi să te duci ca la film: adică doar când ai timp.

A doua concluzie este că s-a ajuns la mai multe meciuri care pun presiune pe loturi. Echipele vor fi nevoite să ţină câte 30-40 de jucători seniori + 20 de tineri doar ca să poată face faţă ritmului. Şi aici se deschide o nouă discuţie: merită din punct de vedere financiar? Cel mai probabil că nu.

Nu numai că s-a dus din interesul pentru meciurile de joi seară, dar sunt atât de multe încât nu le mai urmăresc nici pe Livescore. Pur şi simplu e prea mult de scrollat. 

Eu de obicei urmăresc foarte atent toate scorurile, atât de mult încât mă întreabă lumea mereu dacă am pus la pariuri. Fac asta ca să rămân informat, dar am şi eu limitele mele. S-a ajuns la nişte glume de dueluri, specifice meciurilor de calificare. Şi sentimentul e chiar ăsta. Că se joacă nişte meciuri de calificare fără oprire din iulie până în decembrie.

Bodoe? Zorya? Jablonec? Flora Tallinn? Randers? Ce-s astea, trupe rock sau cluburi sportive? 

Rămâne să vedem cum se desfăşoară lucrurile din primăvară încolo, dar momentan sunt dezamăgit de această devalorizare a serilor europene.

3 comentarii. Leave new

 • CFR-ul a luat 500.000 de euro pentru victoria din CL. Si, pana la urma, ce mi-e CL, ce mi-e UCL…

  Răspunde
 • Nu e chiar asa. Aceasta competiție a apărut din dorința de a ,,curăța,, Europa League. Care azi chiar arată intr-un mare fel. Asta chiar e adresată săracilor. Sigur, niste săraci care iau totuși niște milioane don participare. Dar ,practic, ideea a fost creșterea Europa League. Si le-e ieșit. Vezi ca sunt niște echipe care jucau fără probleme în Liga Campionilor. Si cred ca făceau și ceva puncte.

  Răspunde
 • Dupa cum a zis cineva mai sus ideea a fost sa intareasca Europa League. Din cate inteleg acum in Europa League ajung doar echipele din primele 15 campionate, si campioanelele care pica din prelimilariile Champions League. Campionatele mai slabe trimit doar campioana in preliminariile CL (unde are sanse minime) si in Conference League.
  Trist e ca noi nici de cupele astea slabe nu avem fata.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu