in Casual stuff

Nu așteptați autoritățile, luați-vă singuri măsuri

În ultimul an cel mai bun barometru au fost deciziile din Vest. La noi parcă s-a mers total în contra-timp, ceea ce a complicat foarte mult lucrurile.

Întârzierea uriașă cu care s-au luat anumite decizii n-a făcut decât să crească numărul de cazuri grave și să ne expună pe toți. Nici acum nu va fi diferit.

Urmăriți ce se întâmplă în țări precum Germania, Olanda sau Anglia. Eu mă ghidez în special după fotbal, ceea ce ați putea spune că e o prostie. Dar acolo se fac enorm de mulți bani din tot fenomenul fotbalistic, iar moralul unor întregi orașe depinde de ce-a făcut echipa locală într-un weekend. Dacă nu mă credeți, urmăriți Sunderland Till I die, documentarul de pe Netflix.

Cred că Boris Johnson chiar a zis acum vreun an că e de importanță națională să se dea drumul la spectatori pe stadioane. Acum pare că se cam închide treaba. În Germania deja se joacă fără spectatori, în Anglia sunt tot mai multe meciuri din primele 2 ligi care s-au amânat, echipele au câteva cazuri fiecare.

La Liverpool, de pildă, sunt vreo 3-4 jucători infectați, deși e toată lumea vaccinată.

S-a nasolit treaba peste tot, urmează și la noi. Până atunci luați o pauză de câteva săptămâni. Creșteți măsurile de siguranță. Vin sărbătorile, încercați să vă ghidați după recomandările din Vest: fără întâlniri în grupuri mari, 2 persoane străine de Crăciun, 4 persoane străine de Revelion. Așteptați 2-3 zile între întâlnirile cu oameni, măcar să vedeți dacă vă apar simptome. Mai puține pupături și îmbrățișări, mai puține revederi cu persoanele nevaccinate. 

Chiar dacă nu le convine, încercați să îi izolați pentru a-i proteja.

Nu vă mirați dacă prin februarie o să ne trezim cu un nou lockdown la cât de prost ne descurcăm cu toată povestea asta de 2 ani încoace.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu