in Caterinci, Food

Știu că e o dilemă națională în rândurile veganilor și vegetarienilor, dar voi nu știți asta, că nu vă mai săturați de carne.

Așa că vă spun eu, care am mai interacționat la viața mea cu vegani și vegetarieni: sunt două feluri de chifteluțe fără carne la IKEA și numai unul dintre ele e bun!

Asta da dilemă, nu aia cu filmul ăla cu Leonardo Di Caprio care a apărut pe Netflix și a stârnit discuții aprinse la masa de Crăciun.

Și ca să lămurim lucrurile, am luat câte o pungă din ambele soiuri de chifteluțe suedeze ca să le compar. Mi se întâmplase de vreo două ori să le încurc pe alea bune cu alea nașpa, așa că povestea asta trebuia să se încheie aici.

Primul model: HUVUDROLL – Plant balls. Chifteluțe vegetale pe bază de plante. 

Descrierea lor zice așa:

Chifteluța vegetală din proteină de mazăre, ovăz, cartofi, ceapă și măr, are gustul și suculența chifteluței de carne – și o amprentă climatică de doar 4%.

Le găsiți doar în magazin, link direct aici. Momentan sunt 19.5 lei pentru o pungă de 500 de grame.

Gustul este extrem de apropiat de chifteluțele cu carne, ba mai mult sunt și foarte ușoare și sățioase. Astea sunt alea bune.

În schimb, tot la IKEA mai există și alt tip de chifteluțe, care, spre deosebire de astea de mai sus, vin în ambalaj verde și se numesc: HUVUDROLL – Vegetable balls. Chifteluțe vegetale pe bază de legume.

Iar diferențele mari abia acum vin.

Aceste chifteluţe de legume au gustul legumelor conţinute şi urme vizibile de năut, morcovi, ardei gras, porumb şi varză kale. Nu conţin ingrediente de origine animală – o alegere bună pentru vegetarieni şi vegani.

Sublinierea îmi aparține. Deci mare atenție, acestea sunt o alegere bună, celelalte au o amprentă climatică de doar 4%. Din ce, care e acel 100%? Nu știm. 

Cert e că astea sunt chifteluțele de legume și conțin legume precum năut, morcovi, ardei gras și porumb. Celelalte sunt din plante și conțin plante precum mazăre, cartofi, ovăz, ceapă și măr. Nimic confuz până aici.

Chifteluțele astea de legume vin la ambalaj de 1 kilogram și costă 24.5 lei. Link direct aici. Astea sunt alea mai nașpa, pe care nu le recomand. Sigur, sunt mai ieftine, dar nici n-au gustul asemănător cu chifteluța cealaltă, HUVUDROLL. Sigur, și astea sunt HUVUDROLL, dar alea au ambalaj verde. Iată-le și pe celelalte:

Dincolo de caterincă, e simplu de reținut: ambalaj mic, preț mai mare, ALEA sunt cele bune. Simplu.

 

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu