Am avut LEGO când eram mic. Am avut mai multe seturi de copii chinezești, dar am avut și niște LEGO. Țin minte că am și participat la un curs de creativitate cu LEGO pe la Sala Dalles. Nu știu cum aflase mama de el, dar m-a dus acolo și după vreo 2 ore de construit cu toate piesele din lume am plecat cu o cutie mică în care se afla o navă spațială. Presupun că era ceva din universul Star Wars, cert e că m-au fascinat ani de zile piesele respective, erau mult diferite față de ce aveam eu.

Legătura cu LEGO s-a întrerupt după câțiva ani, însă am reluat-o când am primit un breloc de mașină de la LEGO. E o chestie dintr-un grup de prieteni, avem cu toții breloc cu diferite personaje. Aveam un storm trooper la Renault, acum am trecut de cealaltă parte a forței, îl am pe Han Solo.

De 2-3 ani am observat o modă printre cunoscuți: LEGO drept cadou de Crăciun. Între adulți mă refer. Și mi s-a părut un pic ciudat, până când am văzut cât de mult s-a dezvoltat LEGO pe partea asta în ultimii ani.

Știam deja de seria cu stadioane celebre, auzisem de cafeneaua din Friends, ba chiar am văzut la niște prieteni acest Volkswagen Camper.

Dar habar n-aveam că e mult mai mult de-atât. De pildă, știați că există Colosseum făcut din LEGO? Sau apartamentul lui Jerry Seinfeld, cu tot cu Kramer, Elaine, George, chiar și Newman?

Mai sunt și o mulțime de mașini precum acest Land Rover Defender, sau acest Bugatti pentru cei bogați și cu enorm de mult timp liber.

Sigur, au rămas 1 milion de opțiuni și pentru copii. Cu francize foarte populare precum Harry Potter, Batman, Spiderman, Super Mario, însă e o altă linie de business pentru adulți.

Și mi se pare fabulos ca un brand să reușească asta în 10-15 ani, după ce ajunsese la un moment dat cu un picior în groapă. În 2005 erau într-o continuă scădere, din cauza unor investiții proaste și a unui business ineficient. Puteți să citiți povestea pe scurt aici, despre cum a evoluat LEGO, cu suișurile și coborâșurile lui.

Nu știu cât de vizibil era LEGO la momentul ăla în România, deja nu mai eram în target, dar iată că 17 ani mai târziu avem magazine în mai multe malluri și LEGO e una dintre opțiunile foarte mișto de cadou pentru adulți, nu doar pentru copii.

Momentan îmi fac curaj să mă apuc de uriașul ăsta cu peste 2000 de piese, sper să-l rezolv până se termină pandemia.

4 comentarii. Leave new

 • De cand am descoperit seria Architecture, am luat-o razna cu Lego (din nou)!
  De apartamentul lui Seinfeld aud acum prima oara, GTFO cat de marfa este. Ma rog, poate si pentru ca e singurul univers in care George si Kramer au aceeasi inaltime, iar Newman si Jerry sunt cam la fel din lateral 😃

  Răspunde
 • Și eu am o colecție destul de măricică, doar că m-am axat mai mult pe Lego Tehnic. Chiar am Defenderul ăla, e foarte fain și numai să te uiți la el toată ziua. Recent am reușit să „corup” 2 apropiați să se apuce de treaba asta. Prețurile nu sunt cele mai mici, dar apar mereu oferte mai ales dacă nu iei un set fix când apare.

  Iar setul ăla e foarte drăguț, îmi place ideea. 2000 de piese, ai ceva de lucru.

  Răspunde
 • Similar, primele amintiri cu LEGO sunt de cand m-au dus ai mei la un expo organizat in incinta Muzeului National de Istorie. M-am jucat & am construit cateva ore cu muntele de piese de acolo apoi am plecat acasa cu o masina de politie. In miniatura 😀

  Răspunde
 • Inca mai pastram cutile cu Lego de cand era Liviu ceva mai mic. Doamne cati ani au trecut (vreo 30). Si acum inca mai facem cadouri cu jocuri Lego sau carti Larousse.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu