in Casual stuff

De-aia n-au artiștii încredere în presă

Printre lucrurile cu care am rămas în urmă e și o reacție la povestea cu Raluca Aprodu; recuperez acum.

Foarte pe scurt povestea e așa: actrița Raluca Aprodu dă un interviu pentru Life.ro. Acolo povestește tot felul de chestii prin care a trecut de-a lungul vieții și are o exprimare interpretabilă. Într-o idee mai amplă zice că ”depresia e un lux”. Și dacă ceva poate fi interpretat e clar că va fi interpretat de cineva, ceea ce s-a și întâmplat.

Afirmația a fost scoasă din context de tot felul de personaje îndoielnice care au apăsat pedala pe accelerație și i-au tot dat cu depresia și luxul. Evident, ideea era că venim dintr-un loc atât de sărac încât n-aveai timp să te gândești cum te simți la nivel mental. Un loc în care luptam pentru supraviețuire (noi, ca popor, înainte și imediat după Revoluție) așa că cei care aveau probleme precum depresia erau etichetați rapid drept ”nebuni” și se mergea mai departe, fără vreo dorință reală de a-i ajuta.

Eu cred că de acolo venea răspunsul Ralucăi Aprodu. A ieșit un haos, un val de hate, desigur, și cel puțin un actor care se va gândi de 10 ori înainte să mai acorde un interviu. Zic cel puțin un actor pentru că sunt mulți cei care vor ocoli jurnaliștii și ideea de interviu în general de teamă să nu pățească și ei la fel.

Probabil că punctual nu e vina jurnalistei care a luat interviul, nici a celor care l-au publicat, n-aveau cum să prevadă valul de hate pornit din tenebrele internetului, însă cui o să-i pese?

Și când o să ne întrebăm de ce nu dau actorii interviuri, de ce nu acceptă să li se facă poze, de ce nu interacționează mai mult cu publicul, ar trebui să ne amintim de momentele astea.

 

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu